Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:187680
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 22.11.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 60 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Šobrīd Latvijas sabiedrībā ir jauni ekonomiski, politiski, kultūras un sociālie apstākļi. Šis pārmaiņas ietekmē visas izglītojošās iestādes, tai skaitā arī pirmsskolas mācību iestādes. Līdz ar to, ir ļoti svarīgi šo raksturīgo pārmaiņu dēļ veidot bērnos vēlmi mācīties.
Ikvienam bērnam, vienalga kur viņš dzīvotu, jau no mazām dienām ir un būs jāsastopas ar mūsdienu pārmaiņām. Tādēļ mūsu pienākums - gan pirmsskolas skolotāju, gan ģimenes pienākums, ir sniegt priekšstatu par apkārtējām lietām un parādībām, kā arī jāmāca apgūt prasmes, ko spēs izmantot ikdienā un pārējās izglītības pakāpēs.
Izglītības likuma 2. pantā arī tiek minēts, ka „izglītības mērķis ir nodrošināt katram Latvijas iedzīvotājam iespēju attīstīt savu garīgo un fizisko potenciālu, lai veidotos par patstāvīgu un attīstītu personību, demokrātiskas Latvijas valsts un sabiedrības locekli. Atbilstoši izglītojamā vecumam un vajadzībām tiek nodrošināta iespēja:
1.iegūt zināšanas un prasmes humanitāro, sociālo, dabas un tehnisko zinību jomā;
2.iegūt zināšanas, prasmes un attieksmju pieredzi, lai piedalītos sabiedrības un valsts dzīvē;
3.tikumiskai, estētiskai, intelektuālai un fiziskai attīstībai, sekmējot zinīgas, prasmīgas un audzinātas personības veidošanos.” [20]
Atbilstoši izglītības likuma izvirzītajam mērķim ir nepieciešams dot bērnam iespēju iegūt, attīstīt un veidot šis zināšanas, iemaņas un prasmes. Šis likums attiecas ne tikai uz mācību iestādēm, bet arī uz ģimenēm, kuras ir atbildīgas par savu bērnu nākotni.
Pēdējā laikā vecāki savu bērnu audzināšanu, izglītošanu un attīstīšanu „uzveļ” uz pleciem izglītības iestādēm. Pieaugušie aizbildinās, ka nespēj to darīt laika trūkuma dēļ. Katrai izglītības pakāpei ir savs mērķis, sava programma pēc kuras tiek attīstīts, izglītots katrs bērns. Pirmsskolas programmā ir teikts, ka „pirmsskolas izglītības mērķis ir attīstīt katra bērna aktivitāti (ētiski, estētisko, intelektuālo, fizisko), veidojot iekšējo vēlmi izzināt apkārtējo pasauli un apgūt pieaugušo radīto pieredzi. Bērnā jāveido „ES” apziņa, kas balstīta uz savas rīcības, darbības, jūtu, vēlmju un interešu apzināšanu, uz savu spēju izpausmi aktīvā darbībā, ievērojot vispārcilvēciskās vērtības.”…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −7,48 €
Комплект работ Nr. 1188513
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация