Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:188076
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 14.09.2016.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Bet vairāk par visu šo (Μα πιο πολύ ασυγκρίτως απ’ όλα), Antiohija bija lepna būt par Senās Grieķijas pilsētu (būt hellēniska) – kā vēsta grieķu mitoloģija, tā saistīta ar Argosu un Inaka meitu Īo, kurai par godu tika dibināta pilsēta Īone. Antiohija arī saistās ar Juliana laiku, kuram Kavafis daudz pievērsies savos dzejoļos. Antiohijā Julians centās atdzīvināt pagānismu, cerot, ka viņu atbalstīs tur arī dzīvojošie pagāni. Tomēr, kristieši nepiekrita Juliana pagānismam, savukārt pagāniem nepatika viņa stingrība, tādēļ visai vienaldzīgi attiecās pret viņa pagānisma propagandu. Antiohijas grieķu nostāja bija skaidra – gan kristiešu, gan pagānu - Julians ir imperators, arī pagāna askēts, kas vēlas uzspiest savu skatījumu uz lietām. Bet Antiohijas grieķi tikai vēlas saglabāt savu stāvokli: skaistās ēkas un ielas, slavenos māksliniekus un valdniekus. Savukārt pēdējās trīs rindiņas, iespējams, atgādina un izsaka apbrīnu par Grieķijas senatni un apzināšanos, ka tā ir daļa no viņu identitātes. Šis dzejolis, kā arī citi Antiohijai veltītie dzejoļi liek domāt, ka arī Kavafis, tāpat kā Julians, ilgojas pēc senatnes, pēc antīko priekiem un baudām, tajā pašā laikā Kavafis respektē kristietību un baznīcu, un visu to jauno, kuru saknes aizsākas hellēnismā.
Šajos Kavafja dzejoļos jaušamas jaunas vēsmas, kas piemeklējušas grieķus, atklājot arī to, ko piedzīvojis grieķis, mainot savu skatījumu. Un pagātni, lai cik tā jauka neliktos, nevar mākslīgi atdzīvināt, to nevar uzspiest, bet to, protams, vajag un ir vērts atcerēties, jo tās diženums var tikai vairot grieķu identitātes pašvērtību.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,48 €
Комплект работ Nr. 1355976
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация