Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:195951
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 03.07.2013.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Spēkā neesošs AA nav jāpilda, bet tas personai jāpaziņo izdevējiestādei ne vēlāk kā apstrīdēšanas termiņā. Persona nevar vienkārši nepildīt un nelikties ne zinis. Iestāde var apstiprināt spēkā neesamību vai uzskatīt paziņojumu par nepamatotu (to paziņojot septiņu dienu laikā un attiecīgu pagarinot termiņu apstrīdēšanai). Spēkā neesošs akts neeksistē, tāpēc tas nav jāatceļ, bet gan jākonstatē tā spēkā neesamība. Parasti spēkā neesamība tiek apstiprināta no izdošanas brīža.

ADMINISTRATĪVAIS LĪGUMS, TĀ NOSLĒGŠANAS KĀRTĪBA
Iestāde jebkurā procesa stadijā var vienoties ar procesa dalībniekiem par administratīvā līguma noslēgšanu VPIL noteiktajā kārtībā. Šī līguma slēgšanu var ierosināt gan iestāde, gan persona.
Administratīvais līgums ir viens no publisko līgumu veidiem, ar to tiek dibinātas, grozītas vai izbeigtas administratīvi tiesiskās attiecības (līguma priekšmets ir administratīvi tiesiskās attiecības). Atšķirībā no AA – tā ir divpusēja vienošanās par administratīvi tiesiskajām sekām.
Tas ir vērsts uz to, lai administratīvi tiesiskās sekas zināmos gadījumos saskaņotu. Ja persona piekrīt kādiem nosacījumiem, tad ir lielāka garantija, ka perona tos pildīs.
Administratīvais līgums nav iespējams visos gadījumos. Visbiežāk tā ir kā izlīguma forma tiesiskā strīdā; 1)ja šādu līgumu paredz noslēgt likums, vai arī 2)tas nav pretrunā ar likumu (ja iestādei ir rīcības brīvība).
Administratīvais līgums veicina sadarbību starp privātpersonu un valsts pārvaldi (piemēram, ar VID par nodokļu samaksas grafiku. Ja tas būtu AA, tad iestāde nevarētu būt pārliecināta, ka persona pildīs iestādes vienpusēji pieņemtos noteikumus).
Mēneša laikā no iesnieguma par AA izdošanu dalībnieki var vienoties par AL noslēgšanu. Vērtējot, vai tas ir iespējams un sagatavojot līgumu, netek AA izdošanas termiņš. Ja kāds no dalībniekiem šajā laikā paziņo, ka nevēlas tomēr AL slēgts, tad AA jāpieņem mēneša laikā no dienas, kad izteikts paziņojums par atteikšanos slēgt līgumu.
Ja persona vēlas AL noslēgšanu, viņai pašai būtu ieteicams to piedāvāt.
Nosacījumu saskaņošana (katra puse no kaut kā atsakās) var notikt ne tikai ar iestādi, bet arī ar ministriju.
AL rada tādas pašas administratīvi tiesiskās sekas kā AA (ja nepilda, tad iestāde tāpat var panākt izpildi piespiedu kārtā).

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −10,48 €
Комплект работ Nr. 1333245
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация