Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:200751
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 29.11.2013.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Juridiskās profesijas ētikas nosacījumiem būtu jāsekmē un jāveicina demokrātijas ideāli, taisnīgums un tiesiskums sabiedrībā. Ir nepieciešams, lai juristi ievērotu gan tiesību ētiku – pienācīgu līdzsvaru starp cilvēktiesībām un vispārīgām sabiedrības un valsts interesēm; gan juristu ētiku, proti, profesionālās uzvedības nosacījumus. Mūsu tiesību sistēma balstās uz diviem pamatprincipiem – demokrātiju un tiesiskumu. Tā kā juristi ir tiesību sistēmas sargātāji un uzraugi, tiem ir profesionāls pienākums atbalstīt un zināmā mērā iestāties par šiem principiem. Juristam būtu jāievēro un jānodrošina tiesiskums – gan kā tiesisko attiecību regulēšanas veids, gan kā līdzeklis, ar kuru tiek nodrošināts taisnīgums.
Juristu zināšanas uzliek tiem īpašu atbildību pret demokrātiju. Juristi ir sabiedrībā pamanāmas personas, un pastāv vispārējs viedoklis, ka viņi pieder sabiedrības inteliģences aprindām. Pat tad, ja juristi ne vienmēr ir labvēlīgi pret demokrātiju, demokrātija vienmēr ir labvēlīga pret tiem, jo viņi nāk no tautas un viņu karjera ir attīstījusies nevis pēc bagātības vai izcelšanās, bet spējām, intelekta un talanta dēļ. Jāatzīst, ka jurista profesija bieži ir viena no visdominējošākajām un ietekmīgākajām profesijām. Tieši tādēļ, ka juristiem ir konkrēts statuss, zināšanas un izglītība, juristam ir iespējas un patiesībā pat pienākums palīdzēt stiprināt demokrātiju valstī un sargāt sabiedrības intereses.

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −6,48 €
Комплект работ Nr. 1335548
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация