Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
12,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:220989
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 29.05.2015.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

83. Klīniskās barošanas iespējas un ievades veidi.
Normālā diēta – pilnvērtīgs uzturs, ko pacients sāniem stacionārā;
Pārtikas piedevas – tos ordinē pacientiem, kas ar parasto diētu nespēj uzņemt pietiekami daudz uzturvielas; pārtikas piedevas parasti gatavo slimnīcās no piena vai olām;
Enterālā barošana – barošanas veids, ko realizē ar nazogastrālo, nazoenteralo (duodenālo) vai gastrostomu ievadās speciālo barošanas šķidrumu nepārtrauktas infūzijas vai bolu veida. Indicēta slimniekiem, kas nevar norīt ēdienu (pēc mutes, rīkles operācijām, motoriskām patoloģijām), pacientiem ar malabsorbciju, īsas zarnas sindromu, hronisko pankreatītu, iekaisīgām zarnu slimībām.
Parenterālā barošana – ja nevar nodrošināt enterālo barošanu, šī metode relatīvi ir dārga un saistīta ar daudzām komplikācijām. Realizē ar parenterālo maisījumu i/v ievadi. Maisījumi ir sterili un parasti satur glikozi, aminoskābes, lipīdus, elektrolītus, mikroelementus un vitamīnus; to ievada nepārtrauktas infūzijas veidā. Barošanas korekciju veic pēc asinsanalīzēm.

84. Uztura rekomendāciju piemērs GERS pacientam ar A pakāpes ezofagītu.
Pārtraukt pārmērīgu alkohola lietošanu, samazināt tauku saturu uzturā, samazināt porcijas apjomu, att;2urēties no ēšanas pirms gulētiešanas, neēst pirms fiziskas slodzes, atturēties no šādiem pārtikas produktiem: šokolādes, piparmētras, kafijas (ar un bez kofeīna), tējas, kolas dzērieniem, tomātu produktiem, citrusaugļiem un sulām. GEAS mazina piena produkti, olbaltumvielas, minerālūdens.

85. Uztura rekomendācijas pacientam ar divertikulāro slimību (resnās zarnas kreisās puses divertikulozi).
Nepieciešams uzņemt vairāk šķiedrvielas, jo tās novērš aizcietējumus, samazina spiedienu resnajā zarnā un mazina risku divertikuļu iekaisumam. Ēdienreizēm jābūt regulārām. Daudz šķiedrvielas satur: pupas un pākšaugi, klijas, pilngraudu produkti, melnie rīsi, augļi (āboli, banāni, bumbieri), dārzeņi (brokoļi, burkāni). Ja pacients nelieto uztura daudz šķiedrvielu, tad diēta jāuzsāk pakāpeniski, lai novērstu diskomforta sajūtu vēdera un vēdera pūšanos. Mērķis ir 25-30g šķiedrvielu dienā. Nepieciešams uzņemt pietiekami daudz šķidruma, un nodrošināt adekvātu fizisko slodzi (vairāk staigāt).

Коментарий автора
Коментарий редакции
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация