Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:232832
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 20.10.2016.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

SECINĀJUMI
Rakstot darbu izpratu, kāpēc grieķu arhitektūra atšķiras dažādos apgabalos. Iemesls tam ir Senās Grieķijas sadalījums polisās jeb pilsētvalstīs. Tāpēc arī izveidojās dažādie ordeņi, taču, hellēnisma laikmetā Maķedonijas Aleksandra iekaroto vietējo zemju kultūras tradīciju mijiedarbībā tie tika kanonizēti un izmantoti daudz brīvāk. Arī cauri gadsimtiem Grieķijā notiekošais ietekmēja arhitektūras nianses. Mākslā tika cildināta varonība, drošsirdība un vīrišķība, stingrība un noteiktība, grieķu uzvaru rezultātā.
Secinu, ka sengrieķiem savas celtnes bija svarīgi saglabāt vienkāršas, bez smagnējības. Arī tempļus, grieķu raksturīgākās celtnes, saviem dieviem viņi necēla gigantiskus, pārcilvēciskus. Hellēnisma laikā sāka pievērst padziļinātu uzmanību sabiedrisko ēku celtniecībai. Tās bija pilis, teātri, sabiedriskās un sporta celtnes, kā arī individuālo namu celtniecība. Šajā laikā arī uzcēla vienus no grieķu pazīstamākajiem teātriem.
Pēc darba uzrakstīšanas varu secināt, ka grieķu arhitektūra likusi pamatus dažādu laikmetu Eiropas arhitektūras celtnēm un mākslai. Secinu, ka tieši kanona, noteikto orderu un stingrās tektoniskas dēļ izveidojies šis pamats, no kā atkal cēlušies un izveidojušies citi grieķu arhitektūras viedi.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация