Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:239524
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 22.03.2013.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Konflikts neatņemama sastāvdaļa ir arī tā, kā cilvēks izvēlas izturēties. Var izšķirt vairākus konfliktsituācijas izturēšanās tipus: izvairīšanās, pielāgošanās, sāncensība – konkurence, kompromiss, sadarbība.
Konflikts nevar ilgt mūžīgi, to noteikti ir jārisina, jo pats no sevis tas atrisināties nevar, var rasties tikai ar vien jauni dažādi sarežģījumi. Tātad kā var iziet no konflikta? Ja, tomēr, no konflikta neizdevās izvairīties, ir jāatrod visdrošākais un nesāpīgais ceļš no tā izkļūšanas. Kā jau tika pieminēts ir vairāki konfliktu izturēšanās veidi no tā arī ir atkarīgs konflikta iznākums. Tātad izvairīšanās, šajā gadījumā tā puse, kurai tika izvirzīta „apsūdzība” , var atsaukties uz laika trūkumu vai strīda nebūtiskumu, noved sarunu uz citu tēmu un atstāj „kaujas lauku”. Kā otru veidu piemin pielāgošanos. Šajā situācijā viena no pusēm vai nu cenšas sevi attaisnot vai piekrīt tam, ko kā apsūdzību izvirza cita puse. Bet jāatceras, ka piekrišana un attaisnošana ir derīga tikai konflikta laikā. Tādējādi konflikts pilnība neatrisinās un var palikt vēl stiprāks, tā kā iekšējās pretrunas saasinās. Ir izplatīta arī tāds konflikta iznākums, kā kompromiss, kur abas puses pieņem viens otra viedokli, bet ne pilnība. Darbā tiek ļoti vērtēta spēja iet uz kompromisu. Tomēr tas nav problēmas risinājums, jo pēc laika „pusēm” risinājumi vairs neapmierina, un konflikts uzliesmo ar jaunu spēku. Konfrontācija - ir maz efektīvs konflikta iznākums, šajā gadījumā ne viena no pusēm nepieņem un neņem vēra cita uzskatus un pozīciju. …

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация