Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:240233
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 19.06.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Sievietes un vīrieši–.kopīgais un atšķirīgais    5
2.  Dzimumu stereotipi darbā    8
2.1.  Sieviete    8
2.2.  Vīrietis    9
3.  Stereotipu ietekme personāla atlasē un darba algas noteikšanā    11
  Secinājumi    17
  Izmantotā literatūra    18
Фрагмент работы

Kopš feminisma kustības dzimšanas sabiedrība piedzīvojusi daudzas pārmaiņas, cīnoties ar patriarhātu, vēlāk ar mēģinājumiem ieviest matriarhātu. Nu mūsu paaudze cenšas atrast kopsaucēju, propagandējot terminu "dzimumu līdztiesība". "Tā ir Eiropas Savienības virzītājspēks,"teic politiķi. "Vēlamies vienādas tiesības," piebilst sabiedrība. Tomēr situācijā tā arī nav vērojami īpaši panākumi un stabilitāte. Sievietēm par vienādu darbu bieži vien maksā mazāk nekā vīriešiem. Sabiedrībā joprojām valda dzimumstereotipi, kas nereti paliek ne tikai stereotipu dimensijā. Lai gan mamuti sen jau ir izmiruši un cilvēki nemīt alās, dzīves pamatnostādnes pārsvarā nav mainījušas, ja neskaita atsevišķus gadījumus. Jā, dzīve virzās uz priekšu, ieviešot jaunas kustības, jēdzienus, pārliecības un pat modi. Daudzas sievietes šodien pašas pelna iztiku, vīriešiem maksā bērnu kopšanas pabalstus. Ārzemēs šāda prakse vērojama jau sen, bet to vairāk diktē mūsdienu dzīves apstākļi, vai otrādi — mēs veidojam šādus apstākļus. Katrā ziņā saite ir atgriezeniska. Šķiet, esam jaunas revolūcijas aculiecinieki, gluži tāpat kā kādreiz cilvēce piedzīvoja feminisma uzplaukumu un seksuālo revolūciju. Lai gan cilvēki palikuši brīvāki savā apziņā un rīcībā, tūkstošiem gadu garumā veidotas sieviešu un vīriešu lomas sabiedrībā atstāj savas pēdas abu dzimumu zināmās uzvedības normās, pienākumos un nerakstītās tiesībās. Vairākums vīriešu joprojām nes "medījumu" mājās, bet sieviete sagaida savu "mednieku", uzņemoties mājas pavarda sargātājas lomu. Daudzi ir pārliecināti, ka tā arī jābūt.

Referāta “Stereotipi sieviešu un vīriešu darba attiecībās” tēma izvēlēta, lai noskaidrotu, kā dzimumu attiecību stereotipi ietekmē attiecības darba tirgū.

Darba mērķis: Izpētīt stereotipus sieviešu un vīriešu darba attiecībās.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация