Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:253243
 
Оценка:
Опубликованно: 05.02.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Līdzekļu efektīva izmantošana ir cieši saistīta ar noteiktajiem stratēģiskajiem mērķiem un prioritātēm — jo precīzāk tie ir noteikti, jo lielāka ir sagaidāmā atdeve. Latvija Eiropas Savienībā (ES) iestājās kā nabadzīgākā valsts, vērtējot Iekšzemes kopprodukta līmeni uz vienu iedzīvotāji (pēc Eurostat datiem). ES strukturālo un Kohēzijas fonda līdzekļi ir viena no iespējām kā Latvija var piesaistīt nozīmīgus līdzekļu to projektu realizācijai, kuriem nepieciešams būtisks valsts atbalsts un bez tā privātā kapitāla piesaiste ir ierobežota (piemēram, atjaunot nolietoto infrastruktūru). Turklāt viens no galvenajiem strukturālo fondu mērķiem ir izlīdzināt reģionālās atšķirības starp ES valstīm un reģioniem katras valsts iekšienē.

No vienas puses, Latvijā tiks ieguldīti ES finanšu līdzekļi ar pirmsiestāšanās programmu, strukturālo un kohēzijas fondu starpniecību, kā arī lauksaimniecības maksājumu veidā. Latvija var pretendēt uz maksimālo struktūrfondu līdzekļu apjomu - līdz 4% no iekšzemes kopprodukta (IKP). Savukārt dalībvalstu iemaksas ES budžetā nevar būt augstākas par 1.27% no to IKP. No otras puses, papildus būs nepieciešami pašu budžeta līdzfinansējums. Tās būs gan iemaksas ES budžetā, gan līdzfinansējums piešķīrumiem no ES fondiem un nepieciešamais valsts papildu atbalsts, nepieciešamo institūciju dibināšana un uzturēšana, papildu administrēšanas pasākumi u.c. Lai nepieļautu naudas plūsmas pasliktināšanos starp jaunajām dalībvalstīm un Eiropas Savienību, jaunpienācējas valstis pirmajos gados saņems kompensācijas, kā arī atlaides maksājumiem ES budžetā.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация