Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:261096
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 20.01.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Mūsdienās neapšaubāmi daudziem cilvēkiem ir vēlme uzsākt kādu biznesu. Tomēr laikā, kad tirgū jau tā ir milzum daudz produktu un pakalpojumu piedāvājumi, ir nepieciešams izplānot un izvērtēt, ar ko konkrētā cilvēka bizness varētu izdevīgi atšķirties uz savu konkurentu fona.
Šī referāta mērķis ir noskaidrot biznesa stratēģiskās plānošanas būtību, metodes u.c. svarīgas plānošanā ietvertās darbības.
Plānošanas procesā tiek noteikti uzņēmuma īstermiņa un ilgtermiņa mērķi. Ar stratēģisko, taktisko un operatīvo plānu palīdzību uzņēmuma vadība un darbinieki plāno uzņēmuma resursu izmantošanu atbilstoši nospraustajiem mērķiem. Pamatīgs plānošanas darbs palīdz darbiniekiem apzināties uzņēmuma mērķus un to stiprās un vājās puses, kā arī tā iespējas un klupšanas akmeņus.
Stratēģiskā plānošanas procesa mērķis ir sagatavot un apvienot uzņēmuma darbiniekus stratēģisko mērķu izpildei un metodes izvēlei un izveidot stratēģijas, kas uzņēmumam dotu ilgstošas konkurences priekšrocības. Kā piemēru var minēt nākotnes produktu, noieta tirgus, organizācijas struktūras un izmantojamo resursu apjomu izvēli.
Parasti stratēģisko plānu periods ir 3 – 5 gadi, atkarībā no tā, kādā nozarē uzņēmums darbojas. Uzņēmumiem, kas strādā informācijas tehnoloģiju nozarē, plānošanas periods būs īsāks nekā uzņēmumiem, kas darbojas nozarēs, kurās ir nepieciešamas liela mēroga investīcijas.…

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация