Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:265255
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 30.11.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Referāta tiks apskatīts tiesību jēdziens, tā skaidrojums un attīstība, norādot arī būtiskākās tiesību teorijas, kas ir ietekmējušas tiesību jēdziena attīstību.
Tiesības ir komplicēta parādība, kuras skaidrojumi ir dažādi. Viens no tiesību jēdzienu skaidrojumiem ir šāds- tiesības ir sarežģīta, daudzpusīga un svarīga sabiedriska parādība, ko jurisprudencē un filozofijā pamatoti sauc par fenomenu. Par tiesību būtību ir izteikti dažādi uzskati, pastāv daudzveidīgas tiesību doktrīnas, bet vienotu zinātnisku viedokļu šajā jautājumā nav.[3;261] Minot referātā dažu izcilu, slavenu cilvēku domas, par to kas ir tiesības, tiks arī parādīts šis tiesību būtību skaidrojuma daudzveidīgums.
Tiesības jau pastāvēja senajos laikos, attīstoties ar katru gadsimtu aizvien vairāk tās tiek pilnveidotas arī mūsdienās. Pastāv daudz un dažādu tiesību teoriju un dažādi jēdzieni par to kas ir tiesības.
Viena no pirmajām tiesību teorijām bija teoloģiskā. Šīs tiesību teorijas aizsākumi ir meklējami seno Austrumu valstīs, kur uzskatīja, ka tiesības ir parādība, kas pauž dievišķo gribu.[2;193] Tas nozīmēja, ka tiek uzlikta Dieva griba un nomākta cilvēka kā indivīda attīstība.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация