Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:270810
 
Оценка:
Опубликованно: 26.04.2013.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

SECINĀJUMI
Rakstot šo referātu autors daudz plašākā nozīmē izprata katra no līguma veidiem, to īpašībām un kādos gadījumos katru no līgumiem ir jāpilieto.
Pirkuma līgums ir viens no visvairāk izmantotajiem līgumiem, jo šajā līgumā ir persona, kura piedāvā priekšmetu, bet otra persona – pircējs piekrīt to pirkt par atrunātu maksu.
Maiņas līgums, autora prāt, dzīvē tiek izmantots reti, jo mūsdienās darījumi tiek slēgti – piedāvājot priekšmetu un nopērkot šo priekšmetu par naudu. Maiņas līgums nozīmē, ka viena persona otrai dod kādu priekšmetu un otra persona tai dod priekšmetu, tas ir barteris, kas mūsdienās tiešām ir mazāk izplatīts. Protams tiek mainīti, piemēram, dzīvokļi, bet pastāv iespēja, ka veicot maiņu kādai no pusēm būs jāpiemaksā, ja gadījumā kādam no dzīvokļiem būtu augstāka cena.
Dāvinājuma līgums, autora prāt, ir samērā izplatīts darījums, jo vecāki, vecvecāki mēdz dāvināt īpašumus saviem bērniem. Dāvinājuma līgums ir darījums, kur viena puse piedāvā mantu un otra piekrīt pieņemt šo dāvinājumu, personai, kura dāvinājumu pieņem nav naudas izteiksmē kaut kas dāvinātājam jāmaksā.
Pirkuma un maiņas līgumā interesants fakts likās tas, ka, piemēram, ja līgumā tiek izmantota citas personas lieta, tad maiņas līguma gadījumā šo lietu ir iespējams attiesāt, savukārt pirkuma līguma gadījumā nav iespējams attiesāt, jo lieta, kura iegādāta par naudu, to nevar attiesāt.
Visi šie līgumi, kuri tika apskatīti referātā ir ļoti atšķirīgi, jo pirkuma līgumā viena puse apsola otrai par norunātas naudas summas samaksu atdot zināmu lietu vai tiesību, savukārt maiņas līgumā puses mainās ar lietām, bet dāvinājuma līgumā viena puse piedāvā mantu un otra puse šo piedāvājumu pieņem.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация