Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:272351
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 27.12.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Runātāju skaits latviešu valodā, kuriem tā ir dzimtā valoda, sasniedz aptuveni 1,5 miljonus. No tiem 1,38 miljoni dzīvo Latvijā, bet pārējie izkaisīti ASV, Krievijā, Austrālijā, Kanādā, Lielbritānijā, Vācijā, kā arī Lietuvā, Igaunijā, Zviedrijā, Brazīlijā un nelielā skaitā vēl arī citās valstīs. Turklāt latviešu valodu par otro valodu izmanto vismaz pusmiljons citu tautību Latvijas iedzīvotāju, kā arī vairāki desmiti tūkstoši cilvēku kaimiņvalstīs īpaši Lietuvā.
Latviešu valodu par dzimto atzīst 58% no Latvijas iedzīvotājiem, jo līdztekus gandrīz visiem latviešiem (96%) to par savu dzimto valodu atzinuši arī 31 tūkstotis krievu, 14 tūkstoši lietuviešu, 12 tūkstoši poļu, 6 tūkstoši baltkrievu, 2 tūkstoši ukraiņu, un citi, kopskaitā 72 tūkstoši. Šie cilvēki lieto latviešu valodu gandrīz visās jomās.
Visvairāk latviešu valoda, kā dzimtā valoda ir izplatīta Kurzemes lauku rajonos (Talsu rajonā 95%, Kuldīgas rajonā- 94% ), kā arī Vidzemē (Madonas rajonā- 90%, Limbažu rajonā- 89%). Vismazāk runātāju, kuriem dzimtā valoda ir latviešu valoda, dzīvo Latgalē (Daugavpilī- 12%, Krāslavas rajonā un Rēzeknē- 39%). No Rīgas iedzīvotājiem tikai 40% dzimtā valoda ir latviešu.

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация