Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:274336
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 17.10.2018.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 9 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
2011–2015 гг.
2016–2020 гг.
Фрагмент работы

Autors piekrīt Žanetas Bīlas uzskatam par pārlieku lielo aizraušanos ar dabas un sievietes salīdzināšanu, jo tāpat kā sievietes, arī vīrieši ir dabas sastāvdaļa un sieviešu diskriminācija nevar būt saistīta dabiskās vides iznīcināšanu.

NOBEIGUMS
Darbā tika apskatīts feminisms un tā attīstības periodi – „pirmais vilnis”, kurš bija 19. gadsimts un 20. gadsimta sākumā, „otrais vilnis”, kurš bija 20. gs 60ajos un 20. gs 70atjos gados, un „trešais vilnis” , kurš ir sākot no 1990. gadiem līdz mūsdienām. Darbā tika apskatīti arī feminisma teorijas tādas kā Sociālistiskais jeb Marksistiskais feminisms, Totalitārais jeb Radikālais feminisms, Liberālais feminisms, Melnais feminisms jeb Melno sieviešu feminisms, Lesbiskais feminisms, Postkoloniālais un trešās pasaules valstu feminisms, Post-strukturālais un postmodernais feminisms, kā arī Ekofeminisms. Autors uzskata, ka mūsdienās sievietēm ir pilnīgi tādas pašas tiesības kā vīriešiem, taču viņas tiek diskriminētas savu fizioloģisko īpatnību dēļ – nav tik stipras un tik izturīgas kā vīrieši. Autors uzskata, ka ir nepieciešams aizstāvēt sieviešu tiesības, taču mūsdienās daudzām feministēm ir uzskats „esmu sieviete, kas ir vienlīdzīga ar vīrieti, taču es joprojām gribu, lai pret mani izturas kā pret princesi”. Autors uzskata, ka, ja sievietes vēlas tādas pašas tiesības kā vīriešiem, sievietēm vajag tādus pašus pienākumus kā vīriešiem – maksāt par restorānu rēķiniem, maksāt par saviem dzērieniem bāros, veikt tādus pašus darbus kā vīriešiem.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация