Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:274974
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 04.02.2016.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  INVESTĪCIJAS BŪTĪBA UN KLASIFIKĀCIJA    2
2.  ĀRVALSTU INVESTĪCIJU ANALĪZE LATVIJĀ: 2010-2014    4
2.1.  Lielākās investīcijas uzņēmumos    6
2.2.  Lielākās investīcijas novados un pilsētās    7
2.3.  Investīciju dinamika pa nozarēm    8
  SECINĀJUMI    11
  IZMANTOTO UZZIŅAS AVOTU SARAKSTS    12
Фрагмент работы

SECINĀJUMI
Investīciju piesaiste ir ļoti būtiska Latvijas izaugsmes veicināšanai. Pēdējo 20 gadu laikā ir panākts, ka Latvija ir pievilcīga vide investīcijām ne tikai ģeogrāfiskā stāvokļa dēļ, bet arī tāpēc, ka ir veiksmīgi pārvarētas dziļas ekonomiskās krīzes un pēdējos gados vērojama izaugsme un stabilitāte, kas investoriem ir būtiski faktori. Latvijai ir arī labs izaugsmes potenciāls turpmākajiem gadiem. Pēdējos piecos gados ĀTI ir augušas, kas ir ļoti labs rādītājs ekonomikai un tās attīstībai Latvijā. Jau šobrīd Baltijas valstis konkurētspējas ziņā globāli ir diezgan augstā līmeni, un paredzams, ka šogad un nākamgad Latvija savas pozīcijas uzlabos vēl vairāk, jo Latvijas iekšzemes kopprodukta un citi finanšu rādītāji pēc krīzes periodā parāda, ka nākotnē gaidāma stabilitāte un izaugsme.
Lai arī vairāki ekonomikas rādītāji atspoguļo pozitīvu skatu uz nākotni, kas ļautu piesaistīt vēl vairāk ārvalstu investīciju, tomēr skats nav tik rožains, jo lielu daļu investīcijas nāk no Krievijas, kura šobrīd nepiedzīvo tos labākos ekonomiskos laikus. Kaut gan Krievija nebija starp lielākajām investīciju uzkrājējām Latvijā 2014. gadā, tā tomēr ir ļoti nozīmīga ekonomika un noieta tirgus Latvijas uzņēmējiem un investoriem. Ja saruks investīciju apjoms no šīs valsts, tas var atstāt arī ļoti būtiskas sekas uz Latvijas ekonomiku.
Galvenās problēmas, ar kurām saskaras investori Latvijā, ir birokrātija, korupcija, nepietiekama infrastruktūras un esošo resursu attīstība, izglītota un kvalificēta darbaspēka trūkums. Tas nozīmē, ka viens no valdības izaicinājumiem būs/ir imigrācijas politikas un izglītības jautājumu sakārtošana.
Ārvalstu investīcijas jāvērtē pozitīvi, jo tās ne tikai rada jaunas darba vietas, uzlabo darbinieku iemaņas utt., bet arī veicina sasparoties vietējiem uzņēmējiem, ražotājiem. Ārvalstu investīcijas stimulē iekšējās investīcijas. Tas ir ļoti būtiski, jo tā nauda, ko Latvijas uzņēmēji gūst atpakaļ no investīcijām savos uzņēmumos, paliek Latvijā, nevis aizplūst prom no šīs valsts.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,98 €
Комплект работ Nr. 1352265
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация