Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:278320
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 13.05.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

5.3.1. Ja notiek savainošanās ar instrumentiem vai materiāla asajām malām, darbu pārtraukt, jāsaņem pirmā palīdzība, bet nepieciešamības gadījumā jādodas pie ārsta;
5.3.2. Elektriskās strāvas trieciena gadījumā cietušais jāatbrīvo no strāvas iedarbības. Ja cietušā pulss nav sataustāms, jāveic mākslīgā elpināšana un jāizsauc neatliekamās medicīniskās palīdzības brigādi;
5.3.3.Ja noticis nelaimes gadījums, darbinieks un liecinieki - nekavējoties par to ziņo tiešajam darba vadītajam, darba devējam vai darba aizsardzības speciālistam. Nelaimes gadījuma lieciniekiem nekavējoties jānodrošina cietušajam pirmo palīdzību.
5.3.4.Līdz nelaimes gadījuma izmeklēšanas sākuma notikuma vietu saglabāt neskartu, ja tas neapdraud cilvēku dzīvību. Ja notikuma vietu nav iespējams saglabāt neskartu, uzreiz pēc pirmās palīdzības sniegšanas situāciju nelaimes gadījuma vietā fiksēt dokumentā, raksturojot nelaimes gadījuma vietu un norādot dokumenta sagatavošanas datumu un laiku, kā arī dokumenta sagatavotāja vārdu un uzvārdu.
5.4. Pirmās palīdzības sniegšana:
5.4.1 Ja notiek pieskaršanās pie strāvu vadošām iekārtām un vadiem, cietušajam rodas muskuļu krampji un tāpēc viņš pats nevar atrauties no vadiem un negribot paliek pakļauts strāvas iedarbībai. Nekavējoši jāatslēdz no strāvas elektroietaise vai citādi atbrīvot cietušo no strāvas vadošām daļām (vadiem) un jāizsauc neatliekamas medicīniskās palīdzības brigādi.
5.4.2.Ievainojuma gadījumā jāgriežas poliklīnikā, līdz tam uzlikt sterilo saiti. Lai apturētu asins izplūdumu nepieciešams ievainoto vietu pacelt uz augšu.
5.4.3. Gadījumos, kad ir radušies izmežģījumi un spēcīgi saspiedumi, tad bojātās ķermeņa daļas ir jāatstāj pilnīgā mierā un nekavējoties ir jāizsauc neatliekamo medicīnisko palīdzību.
5.4.4.Gadījumā, ja zem ādas vai zem nagiem tiek ievilktas skabargas vai citi svešķermeņi, tad tos ir jāizvelk un pēc tam brūce ir jāapsmērē ar joda tinktūru un jāapsien.
5.4.5.Acīs iekļuvušos svešķermeņus izskalot ar tīru ūdeņi, virzot strūklu no acs ārējā kaktiņa uz iekšējo.
5.4.6. Ja ir apdegums, kuru izraisīja ķīmiskā viela, nepieciešams nekavējoties skalot cietušo aci ar tekošu ūdeni vismaz 20 min.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация