Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:290056
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 06.12.2013.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Taču Staļins turpināja neatlaidīgi iet uz savu mērķi un 1932. gadā publicēja likumu par sociālistiskā īpašuma aizsardzību - cilvēku, kurš novāktā kolhoza labības tīrumā mēģināja lasīt izbirušās vārpas, varēja notiesāt uz nāvi un nošaut vai uz 10 gadiem ielikt cietumā. Pēc likuma izsludināšanas jau pirmajos piecos mēnešos notiesāja 56 tūkstošus cilvēku, nošāva no tiem 2 000. 1932. gadā PSRS ieviesa pasu sistēmu, bet zemniekiem pases nedeva. Tiem bija liegta iespēja brīvi pārvietoties – sava veida dzimtbūšana.
Tam visam gals pienāca 1953. gada 3. Martā, kad Staļinu atrada uz grīdas viņa rezidencē. 4. martā vasarnīcā ieradās ārsts un konstatēja ķermeņa labās puses paralīzi. Nāve bija iestājusies no asins izplūduma smadzenēs. Pēc nāves Staļina ķermenis tika iebalzamēts un laika posmā no 1953. līdz 1961. gadam tika novietots vispārējai apskatei Mauzolejā.
Staļins, manuprāt, pieder primārajai sociālajai grupai un pavisam noteikti pieder pie elitārās kultūras. Lai gan viņš iespējams neatbilst visām elitārās kultūras pazīmēm, bet vienai viņš atbilst pilnībā – darba radītājam viņa ideja ir svarīgāka par izpatikšanu publikai.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация