Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
21,48 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:299365
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 20.12.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 39 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS   
1.  TEORĒTISKĀ DAĻA   
1.1.  Apdrošināšanas būtība un galvenie apdrošināšanas tirgus dalībnieki   
1.2.  Apdrošināšanas attīstība Latvijā   
1.3.  Apdrošināšanas veidi Latvijā   
1.3.1.  Riska apdrošināšanas veidi   
1.3.2.  Dzīvības apdrošināšanas veidi   
1.3.3.  Obligātās apdrošināšanas veidi   
2.  PRAKTISKĀ DAĻA   
2.1.  Apdrošināšanas sabiedrības „Gjensidige Baltic” saimnieciskie rādītāji   
2.2.  Filiāles „X” rādītāji   
2.3.  Filiāles „X” darbību ietekmējošie faktori   
2.3.1.  Pakalpojumu sniegšana   
2.3.2.  Mārketings   
2.3.3.  Vadība   
2.3.4.  Iekšējās un ārējās vides analīze   
  SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI   
  LITERATŪRAS SARAKSTS   
  PIELIKUMI   
Фрагмент работы

SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI
Secinājumi
1. Apdrošināšana ir īpašs ekonomiskās darbības veids, kas saistīts ar mantisko interešu zaudējuma riska pārdali starp apdrošināšanas dalībniekiem, ko veic speciālas organizācijas, kas nodrošina apdrošināšanas iemaksu akumulāciju, apdrošināšanas rezervju veidošanos un apdrošināšanas izmaksu veikšanu apdrošināto mantisko interešu zaudējuma gadījumā.
2. Apdrošināšanas tirgu uzrauga Finanšu un kapitāla tirgus komisija. Latvijas apdrošināšanas nozares kopējās intereses pārstāv Latvijas apdrošināšanas asociācija. Tajā ir 19 biedri - apdrošināšanas sabiedrības un ārvalstu apdrošinātāju filiāles (10 no tiem apdrošina dažāda veida riskus, 9 - uzkrāšanas veidus). Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs pārrauga OCTA apdrošināšanas sistēmas darbību Latvijā.
3. Latvijā ir vairāki riska apdrošināšanas veidi – dzīvnieku, īpašuma, mājas mantas, nelaimes gadījumu, ceļojumu, profesionālās darbības civiltiesiskās atbildības, transportlīdzekļu, veselības un vispārējas civiltiesiskās atbildības apdrošināšana. Obligātās apdrošināšanas veidi – OCTA un „Zaļā karte”. Dzīvības apdrošināšanas veidi ir studiju audzināšanas pabalsta apdrošināšana, universālā dzīvības apdrošināšana un uzkrājošā (pensiju) apdrošināšana.
4. AAS Gjensidige Baltic - līdz 2008.gada 1. janvārim AS Parekss apdrošināšanas kompānija - Latvijas apdrošināšanas tirgū darbojas kopš 1994.gada. AAS Gjensidige Baltic ir riska apdrošināšanas sabiedrība, kas piedāvā vairāk kā 20 apdrošināšanas veidus. AAS „Gjensidige Baltic” patreiz darbojas 31 filiāle dažādās Latvijas pilsētās, kā arī ir filiāles Lietuvā un Igaunijā. Ar 2006.gada 13.septembri AS Parex apdrošināšanas kompānijai ir jauns īpašnieks - Norvēģijas apdrošināšanas sabiedrība Gjensidige Forsikring.
5. No 2006. – 2008.gadam AAS „Gjensidige Baltic” stabili ieņem 3.vietu Latvijas nedzīvības apdrošināšanas nozarē. Peļņas rādītāji šajā periodā ar katru gadu pieaug vidēji par 30%, kur savu ieguldījumu devušas divas Lietuvas apdrošināšanas kompānijas, kas kļuvušas par AAS „Gjensidige Baltic” filiālēm. Ar katru gadu AAS „Gjensidige Baltic” paplašinās un palielina savu filiāļu, aģentu un klientu loku – ar mērķi būt pārstāvētiem visā Latvijas teritorijā un Baltijā.
6. Filiāle „X” ir izveidota 2006. gada septembrī. Lai gan filiāle darbojas samērā lielā rajonā, kurā notiek ekonomiska izaugsme, tās rādītāji AAS „Gjensidige Baltic” filiāļu starpā ir vieni no zemākajiem – parakstītās prēmijas sastāda 10% no vidējā rādītāja pa filiālēm Latvijā.
7. Filiāle „X” savas pastāvēšanas laikā nav izpildījusi tai noteikto budžeta plānu nevienu gadu. Analizējot parakstītās prēmijas pa apdrošināšanas veidiem, OCTA apdrošināšanā ir ļoti zemi rādītāji, bet tas ir vienīgais obligātais apdrošināšanas veids Latvijā. Tātad klienti izvēlas citas apdrošināšanas kompānijas pakalpojumus.
8. Analizējot noslēgto līgumu skaitu filiālē „X”, var secināt, ka tas ir nemainīgs 2007.-2008.gadā nepārsniedz 400 līgumus gadā, šis rādītājs norāda uz klientu skaitu filiālē, kas ir ļoti zems rajonā, kurā dzīvo vairāk kā 40 000 iedzīvotāju.
9. Filiāles „X” izmaksāto apdrošināšanas atlīdzību līmenis nav pārsniedzis parakstīto apdrošināšanas prēmiju līmeni – tas vērtējams pozitīvi, bet, ja salīdzina filiāles doto bruto peļņu ar filiāles uzturēšanai nepieciešamajiem izdevumiem, tad var secināt, ka filiāle „X” strādā ar zaudējumiem.
10. Filiāle „X” pastāv tikai, lai realizētu vienu no AAS „Gjensidige Baltic” mērķiem – apkalpot klientus un būt atpazīstamiem un pieejamiem visā Latvijas teritorijā. AAS „Gjensidige Baltic” kopumā ir vērojama augšupeja, kā rezultātā sabiedrība var atļauties uzturēt filiāli, kas rada zaudējumus, kā ieguldījumu nākotnē, cerot uz šīs filiāles izaugsmi.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −42,96 €
Комплект работ Nr. 1247842
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация