Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:305036
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 20.07.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  SIA „Baltijas sveces” vēsture    4
2.  Uzņēmējdarbība    5
3.  Uzņēmējdarbības likumdošana    6
4.  Vadība un organizācija    7
5.  Mārketings    8
6.  Grāmatvedība    9
Sveces    11
7.1.  SIA „Baltijas sveces” sortimenta raksturojums    11
7.2.  Sveču izejmateriāli, parafīns    13
7.3.  Sveču pasūtīšanas shēma    15
8.  Konkurentu valstis    16
9.  Ražošanas cehi un noliktavas    17
  Secinājumi    18
  Mana iegūtā pieredze    19
Фрагмент работы

Savu praksi strādāju uzņēmumā SIA „Baltijas Sveces”. Šajā uzņēmumā biju divas nedēļas, t.i., no 15. jūlija- 31. jūlijam. Manu praksi vadīja Ainārs Grīnbergs, kurš ir loģistikas departamenta vadītājs. Lielāko prakses daļu pavadīju loģistikas departamenta nodaļā. Šī nodaļa nodarbojas ar importa un eksporta jautājumiem.
SIA „ Baltijas sveces” pieder dāņu uzņēmumam Broste A/S. Broste A/S ir vienas ģimenes uzņēmums. Šim dāņu uzņēmumam ir vairākas filiāles daudzās Eiropas valstīs un Ķīnā.
Uzņēmumā pavadītais laiks man šķita interesants. Šajā uzņēmumā strādā gudri, sava amata zinoši, atsaucīgi, izpalīdzīgi darbinieki, kuri man palīdzēja šajā praksē.
SIA „Baltijas sveces” pirmsākumi meklējami neatkarības pirmajos gados. Savulaik izveidojās A/S „Dobele” sadarbība ar dāņu partneriem, pirmajai meklējot kontaktus ar rietumniekiem. „Dobele” sāka ražot sveces izplatīšanai Dānijā un citur, bet tad dāņu partneri sapratuši, ka paši varētu ražot sveces, ieviešot savu tehnoloģiju. Šī atziņa arī bijis pamudinājums izveidot uzņēmumu. Savu darbību uzņēmums, tolaik saucoties SIA „Dobeles sveces”, oficiāli sāka 1996.gadā kā neliela sveču pakošanas firma, īrējot telpas no A/S „Dobele” un pamazām attīstoties arī par sveču ražotni. Līdzekļus uzņēmuma pamatkapitālam daļēji kreditēja dāņu fonds, kas ir izveidots lai atbalstītu tos uzņēmējus, kuri vēlas uzsākt darbību Baltijas valstīs. Protams, ar to vien nepietika. Liela daļa uzņēmuma akciju piederēja Dānijas uzņēmumiem Broste A/S un Lysfabrikken Langeland.
1997.gadā sekmīgās uzņēmējdarbības interesēs uzņēmuma nosaukums tika mainīts uz SIA „Baltijas sveces”, angļu valodā- „Baltic candles” Ltd.
1998.gadā SIA ‘Baltijas sveces” 100% kapitāla daļas nopirka Broste A/S un šis Dānijas tirdzniecības un rūpniecības koncerns kļuva par vienīgo SIA „Baltijas sveces” īpašnieku.
Dāņu uzņēmums Broste A/S Dibināts 1915.gadā un sākotnēji nodarbojās ar sāls importu un eksportu. Broste A/S ir vienas ģimenes uzņēmums un to allaž vadījis vienpersonīgs īpašnieks. Šobrīd īpašnieks ir Peter Broste, kurš dzimis 1937.gadā. Mūsdienās Broste A/S ir izveidojies ar plaša profila uzņēmumu ar daudzām filiālēm vairākās Eiropas valstīs un Ķīnā, ar kopējo pagrozījumu 120 miljoni EUR gadā, un tam ir četri darbības virzieni: sāls imports- eksports; ēdienu piedevu, garšvielu un ķīmiskās rūpniecības izejvielu vairumtirdzniecība un plaša patēriņa preču ražošana, ar ko nodarbojas arī SIA „Baltijas sveces”.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −6,48 €
Комплект работ Nr. 1121415
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация