Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:314859
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 02.11.2018.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

3. Nobeigums
Bronhiālā astma pašlaik ir viens no pasaulē visbiežāk izplatītajiem ilgtermiņa patoloģiskiem stāvokļiem. Tā skar vidēji 5 – 10 % iedzīvotāju dažādās pasaules valstīs. Latvijā 5 % no visiem iedzīvotājiem slimo ar bronhiālo astmu. Statistiska liecina, ka no astmas ciešs aptuveni 300 miljoni un katru gadu mirst 250 000 planētas iedzīvotāju. Zinātnieki paredz, ka līdz 2025. gadam astmas pacientu skaits pasaulē var palielināties vēl par 100 miljoniem. (Platace, 2009).
Ilgstošais hroniskais iekaisums rada neatgriezeniskas izmaiņas elpceļos. Nekontrolēta astma ierobežo pacientu ikdienas dzīvi un dažkārt var beigties pat letāli. Lai nodrošinātu pacientu labu dzīves kvalitāti, veselības aprūpes ambulatorā etapā strādājošiem ārstiem ir nepieciešams astmas simptomus savlaicīgi atpazīt, īstenot pulmonologa izveidoto individuālo ārstēšanas plānu, lai novērstu astmas simptomus un slimības uzliesmojumus, sasniegtu pilnīgu astmas kontroli, nodrošinātu pacientam normālas ikdienas aktivitātes. (Cīrule, Puķe, 2009).
Pacientiem, kuri slimo ar bronhiālo astmu mūsdienās ir plaša farmakoterapija un, ja to atbilstoši pielieto, tad pacientiem ir iespējams dzīvot pilnvērtīgi. Pētot astmas rašanās cēloņus varu secināt, ka to ir iespējams kontrolēt, pirmkārt, izvairoties nonākšanai saskarē ar alergēniem, otrkārt regulāri lietojot ārstā nozīmētos medikamentus.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация