Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:319774
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 26.10.2015.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS   
1.  PĀRSKATA PERIODA RAKSTUROJUMS   
2.  LATVIJAS BANKU STARPBANKU DARĪJUMI KOPUMĀ   
3.  IEKŠZEMES STARPBANKU TIRGUS   
4.  AR ĀRVALSTU BANKĀM VEIKTIE DARĪJUMI   
4.1.  Darījumi instrumentu dalījumā   
4.2.  Darījumu apjoms reģionu dalījumā   
4.3.  Darījumos izmantotie vērtspapīri un valūtas   
5.  LATVIJAS BANKU KREDĪTI NEBANKĀM   
6.  CITI BANKU APTAUJAS JAUTĀJUMI   
  SECINĀJUMI   
Фрагмент работы

SECINĀJUMI
Latvijas starpbanku tirgus darījumu galvenais finanšu instruments ir nenodrošinātie aizdevumi un aizņēmumi, bet otrs svarīgākais instruments – valūtas mijmaiņas darījumi. Tas vienlīdz attiecas uz iekšzemes un ar ārvalstu bankām veiktajiem darījumiem.
Nenodrošinātie aizdevumi galvenokārt tiek slēgti uz nakti. Latvijas banku piesaistīto līdzekļu apjomā nozīmīgi ir ārvalstu noguldījumi, kas bieži vien ir pieprasījuma noguldījumi, tāpēc šos līdzekļus Latvijas bankas izvieto starptautiskajos tirgos, un, lai izvairītos no riska, darījumi tiek slēgti uz nakti.
Aizdevumu un aizņēmumu pret ķīlu, kā arī repo un reverse repo darījumu apjoma izaugsmi kavē transakciju izmaksu līmenis un tehniskas problēmas, liedzot šiem darījumiem konkurēt uz nakti noslēgto nenodrošināto darījumu tirgū.
2002. gada 1. pusgadā vietējam finanšu tirgum bija raksturīga augsta likviditāte, kas veicināja būtisku nenodrošināto darījumu īpatsvaru. Valdība daudz retāk rīkoja valsts vērtspapīru sākotnējās izsoles, tāpēc valsts vērtspapīru otrreizējā tirgus apgrozījums bija mazs un bankas priekšroku deva ilgtermiņa ieguldījumiem valsts vērtspapīros.
Latvijas iekšzemes starpbanku tirgū (neietverot darījumus ar ārvalstu bankām) ārvalstu valūtas tirgus joprojām ir ievērojami nozīmīgāks par vērtspapīru tirgu. Valūtas mijmaiņas darījumu īpatsvars Latvijā ir aptuveni tāds pats kā eiro zonā. Salīdzinājumā ar eiro zonu nenodrošināto darījumu īpatsvars Latvijā ir lielāks, bet repo darījumu īpatsvars – mazāks.
Latvijas banku darījumus ar ASV ietekmē laika joslu starpība, tāpēc tajos vairāk dominē nenodrošinātie aizdevumi un aizņēmumi nekā ar eiro zonu vai pārējām OECD valstīm veiktajos darījumos. Tomēr ar ASV partneriem tiek veikts vairāk korporatīvo parāda vērtspapīru darījumu nekā ar eiro zonas bankām vai pārējo OECD valstu bankām. Turklāt ar eiro zonas bankām un pārējo OECD valstu bankām notiek nozīmīga apjoma darījumi ar ASV vērtspapīriem (daudz mazākos apjomos ir pretējais process).

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация