Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:321402
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 02.01.2014.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 13 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    2
1.  Mikroorganismi, to klasifikācija, morfoloģija un fizioloģija    4
2.  Vispārējs raksturojums par patogēnām sēnītēm    5
3.  Ārējās vides faktoru ietekme uz mikroorganismiem    8
4.  Jēdziens par epidēmisko procesu    11
5.  Mikožu klasifikācija, iedalījums un klīniskās izpausmes    14
6.  Profilaktiskie pretsēnīšu pasākumi    19
  Rezultāti    22
  Secinājumi    23
  Izmantotā literatūra un avoti    24
  Pielikumi    25
Фрагмент работы

Secinājumi
Mikozes ir slimības, ko izraisa parazitārās sēnītes. To aktivitāte lielākoties atkarīga no laika apstākļiem, mitruma, vispārējā veselības stāvokļa utt. Savukārt cilvēka uzņēmība pret šo infekcijas izraisītāju atkarīga no imūnās un endokrīnās sistēmas (vielmaiņas) un ādas stāvokļa, kā arī citiem veselības traucējumiem. Visbiežāk sēnītes var pārņemt no slima cilvēka vai iegūt no dzīvniekiem. (pielikums Nr. 1)
Visas ādas sēnīšu slimības (mikozes) iedala vairākās grupās: keratomikozes, dermatomikozes, ādas kandidoze. Izplatītākā ādas sēnīšu infekcija ir pēdu mikoze. Mikroorganismiem, kas to izraisa, patīk mitras, slikti ventilētas vietas. Arī svīšana, gumijas zābaku valkāšana un neērtu, šauru apavu noberzumi atvieglo sēnītes iekļūšanu ādas mikroplaisiņās. Pirkstu starpās āda sāk lobīties, plaisāt, rodas stipra nieze. Reizēm uz pēdām parādās nelieli pūslīši, tādēļ kļūst sāpīga staigāšana.
Kad un kur sēnīte uzbrūk?
Visizplatītākās situācijas, kas ir labvēlīgas sēnītes uzbrukumam, ir saistītas ar organisma vispārējo veselības stāvokli – pastiprināta svīšana, vielmaiņas traucējumi, cukura diabēts, liekais svars, paaugstināts holesterīna līmenis, kāju pietūkums, ko izraisa dažādas vēnu problēmas, kā arī novājināta imūnsistēma un dažādi iekaisuma procesi organismā – tie visi var būt par faktoriem, kas pastiprina arī sēnītes rašanās iespēju.
Kur sēnīte vislabprātāk mīt?
Visur, kur ir mitrs un silts klimats – baseinos, pirtīs un sporta zālēs. Taču uzskaitītās ir tikai dažas no populārākajām sēnīšu izplatības vietām. Sēnīti iespējams dabūt no jau inficēta cilvēka, piemēram, lietojot kopīgu dvieli, vai zeķes un apavus. Starp citu, sēnītes sevišķi mīl ciešus un gaisu necaurlaidīgus apavus.
Kādas ir slimības izpausmes?
Slimības simptomi un izpausmes var būt pat ļoti dažādas. Viss atkarīgs no konkrētās sēnītes sugas, kas ieviesusies kāju ādā un/vai nagos. Visbiežāk iekaisums sākas uz pēdām. Pazīmes – pastiprināta kāju svīšana un nepatīkams aromāts, kuru īsti nav iespējams likvidēt arī kājas nomazgājot. Āda pirkstu starpās sāk kļūt bālgana un lobīties, izskatās, it kā kājas būtu izsutušas. Atsevišķos gadījumos ir jūtama arī nieze, taču tādas var arī nebūt. Slimībai progresējot, rodas ādas sasprēgājumi. Iekaisums kļūst akūts – āda apsārtusi un pietūkusi. Taču ir vēl arī pavisam cits veids, kā sēnīte izpaužas – āda uz pēdām kļūst ļoti cieta un raupja, tāda kā zvīņaina. Pēdas pārklājas ar raga slāni, līdz ar to tā zaudē elastību un sasprēgā.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация