Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:322778
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 26.04.2013.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  Xeroderma pigmentosum vispārīgs raksturojums    3
2.  Patoloģiskā fizioloģija    4
3.  Diagnostika    5
4.  Diferenciāldiagnoze    8
5.  Ārstēšanas iespējas    10
  Izmantotās literatūras saraksts    12
Фрагмент работы

5. Ārstēšanas iespējas
Ārstēšanas iespējas galvenokārt balstās uz pacienta izglītošanu, pacienta ādas aizsardzību no tiešiem saules stariem un malignu veidojumu agrīnu diagnostiku.
Aizsardzība no saules stariem. Lai izsargātos no saules staru iedarbības ir, jālieto aizsarglīdzekļi pret iedegumu. Slimniekiem, kas slimo ar xeroderma pigmentosum ir ar šādiem līdzekļiem ir jāpārklāj visas ķermeņa vietas, kas tiek pakļautas saules staru iedarbībai. Ir divu veidu aizsarglīdzekļi – fizikālie un ķīmiskie. Fizikālie līdzekļi satur lielas daļiņas (tādas kā titāna dioksīds, cinka oksīds, talks un kaolīns) no kurām tiek atstaroti UV stari un infrasarkanie stari. Ķīmiskie aizsarglīdzekļi satur paraaminobenzoskābi (PABA), benzofēnus, avobenzonu u.c. sastāvdaļas, kas absorbē UV starus. Neatkarīgi no tā kādi aizsarglīdzekļi pret iedegumu tiek lietoti – ķīmiskie vai fizikālie, to efektivitāte tiek izteikta SPF (sun protection factor – saules aizsardzības faktors no angļ. val.). SPF norāda minimālo UV staru daudzumu, kas nepieciešami, lai izraisītu eritematozu reakciju, tātad, jo lielāka SPF vērtība, jo labāka aizsardzība no saules stariem. Parasti tiek rekomendēti līdzekļi ar SPF 15 vai vēl lielāku SPF vērtību.
Perorāli lietojamie retinoīdi. Pacientiem, kuriem ir konstatēta xeroderma pigmentosum, lietojot retinoīdus tiek samazināts ādas vēža risks. Šāda veida terapija ir limitēta sakarā ar neatgriezenisku saišu un cīpslu kalcifikāciju.
Ķīmijterapija ar 5-fluorouracilu. 5-fluorouracils ir derīgs aktīniskajai keratozei. Giannotti et al gadījuma analīzes aprakstā ieteica ķirurģiskas ārstēšanas vietā izmantot imikvimodu un acitretīnu. Tika izrakstīts imikvimoda 5% krēms, ko aplicēja 3 reizes nedēļā, kombinējot to ar perorālu acitretīna lietošanu (20 mg/d), turpinot šādu terapiju 4-6 neēļas. Netika novēroti nevēlami blakusefekti un audzējs pārgāja remisiā un netika konstatēts vizītē pēc 6 mēnešiem.
DNS labošanas inducēšana. DNS labošanas inducēšanu var veikt nogādājot DNS labošanas enzīmu ādā, ko var panākt ar speciāli izstrādātām liposomām. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация