Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:325154
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 24.11.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Smēķēšana ir paradums ieelpot tabakas dūmus. Tas ir viens no izplatītākajiem narkomānijas veidiem, kuras gadījumā cieš ne tikai pats smēķētājs, bet arī cilvēki, kuri atrodas smēķētāja tuvumā. Tabakas jeb nikotīna atkarība ir ļoti plaši izplatīta. Nikotīna atkarību izraisošie faktori ir tādi paši, kā narkotiskām vielām, piemēram, heroīnam un kokaīnam. Nikotīns rada tikpat spēcīgu atkarību kā heroīns, alkohols un marihuāna. (8; 10)
Smēķēšana ir vērojama daļai bērnu skolas vecumā. Bērni un pusaudži ir tie, kas veido pasaules nākotni. Parasti mazāk uzmanības veltī skolas vecuma bērniem, sevišķi pusaudžiem..Gados jaunie skolēni vienkārši nesaprot un neapzinās, kādu ļaunumu viņi smēķēdami nodara savai veselībai. Labi, ja pirmajā reizē skolēnam no smēķēšanas paliek slikti un viņš vairs nemēģina to darīt vēlreiz. Taču visļaunāk ir tad, kad skolēns sāk pierast pie smēķēšanas. (2; 4; 7)
Šī tēma tika izvēlēta tāpēc, ka smēķēšana ir nopietna problēma pasaulē, tā tieši ietekmē arī mūs. Pārsvarā masu mēdijos tiek reklamēti tabakas izstrādājumi, reklāmā uzsverot smēķēšanas neesošās, iedomātās priekšrocības. Reklāmu interesantā sižeta dēļ, skatītāju uzmanība netiek pievērsta uzrakstam par smēķēšanas kaitīgo ietekmi. Tāpēc, lai uzzinātu nepieciešamo detalizēto informāciju par smēķēšanas kaitīgo ietekmi, kuru publiski nesniedz masu mēdiji, tika izvēlēta šī tēma.
Mūsu darba mērķis ir parādīt, ka tabakas izstrādājumus jaunieši līdz 18 gadiem var iegādāties bez īpašām problēmām, kā arī secināt, ka pēdējos gados smēķētāju skaits tomēr ir samazinājies.
Darba uzdevumi :
uzzināt pēc iespējas vairāk informācijas par smēķēšanu un tās izraisītām problēmām,
ar savākto informāciju iepazīstināt pēc iespējas vairāk cilvēku,
noskaidrot mūsu skolas 15-19 gadus veco skolēnu viedokli par smēķēšanas pieejamību, noskaidrot viņu atieksmi pret smēķēšanu un smēķētājiem,
noskaidrot smēķējošo skolēnu motivāciju.,
salīdzināt iegūtos datus ar iepriekšējā šīs tēmas zinātniski pētnieciskā darba rezultātiem.
izpētīt uz savu ģimeņu piemēra tabakas izstrādājumu vietu ģimenes budžeta tēriņos.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация