Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
6,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:326843
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 21.11.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

ILGTERMIŅA IEGULDĪJUMI ir visu veidu resursi, kurus budžeta iestāde plāno izmantot ilgāk nekā vienu gadu, kā arī visu veidu aktīvi, kuru apmaksa paredzēta vēlāk nekā pēc viena gada no bilances datuma.
Bilancē ilgtermiņa ieguldījumus uzrāda uzskaites vērtībā (atlikušajā vērtībā), no ilgtermiņa ieguldījumu iegādes (sākotnējās) vērtības atskaitot uzkrāto nolietojumu pamatlīdzekļiem, vērtības samazināšanos (amortizāciju) nemateriālajiem ieguldījumiem un visus uzkrātos zaudējumus no vērtības samazināšanās.
Ja ilgtermiņa ieguldījuma vērtība ir būtiski lielāka par tā iegādes (izveides, ražošanas) vērtību vai novērtējumu iepriekšējā gada bilancē un vērtības palielinājums ir ilgstošs, attiecīgo ilgtermiņa ieguldījumu var pārvērtēt atbilstoši augstākai vērtībai.
Ilgtermiņa ieguldījuma pārvērtēšanas rezultātā radušos vērtības pieaugumu atzīst kā ilgtermiņa ieguldījumu pārvērtēšanas rezervi. Pārvērtējot ilgtermiņa ieguldījumu, ja tam uzskaitīts nolietojums, koriģē arī nolietojuma (amortizācijas) aprēķinus.
Ilgtermiņa ieguldījumu likvidācijas vai atsavināšanas (pārdošana, mainīšana, ieguldīšana kapitālsabiedrībā un nodošana bez atlīdzības, kā rezultātā īpašuma tiesības no mantas atsavinātāja pāriet mantas ieguvējam) gadījumos budžeta iestāde izslēdz ilgtermiņa ieguldījumus no uzskaites, atzīstot izdevumus ilgtermiņa ieguldījuma atlikušajā (bilances) vērtībā.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация