Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:331846
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 10.12.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    2
1.  Iemīlēšanā    3
2.  Aizraušanās    4
3.  Kā tiek izraudzīts partneris    5
3.1.  Pretpolu pievilkšanās spēks    6
4.  Mīlestība    6
4.1.  Mīlestības veidi    6
4.2.  Patiesa mīlestība    7
4.3.  Mīlas tipoloģija    8
4.4.  Gudrākie prāti par mīlestību    9
4.5.  Mīlestības pakāpes    9
4.6.  Labsajūtu izraisošās ķīmiskās vielas    10
5.  Tuvība    11
5.1.  Nepieciešamība pēc tuvības    11
5.2.  Fiziskā kontakta pakāpes    11
6.  Dzimumdziņa    12
6.1.  Ādlera teorija    13
6.2.  Biheivorisma teorija    13
6.3.  Seksoloģijas attīstība    13
6.4.  Evolucionārā psiholoģija    14
7.  Mēs mākam mīlēt!    15
  Secinājums    16
Фрагмент работы

Mīlestība dod spārnus. Mīlestība ir lidojums. Mīlestība ir tas īpašais jūtu un dvēseles stāvoklis, kad dzīve, šķiet, apgriezusies kājām gaisā, ieguvusi mirdzumu un krāsas. Cilvēks citādāk izjūt sevi un pasauli, jūtas jaunāks, skaistāks. Pat ikdienišķi pelēkie apkārtēji ļautiņi pēkšņi kļuvuši patīkami, draudzīgi, smaidīgi. Viss veicas –darījumi iet rokas, uzlabojas attiecības ar draugiem un tuviniekiem. Pat veselība kļūst stabilāka – mīloša cilvēka organisms ir kā laba farmaceitiskā laboratorija – tas spēj nodrošināt maksimālu darbību – stabilu vielmaiņu, augstu tonusu, konstantu imunitāti un traumu un brūču paātrinātu dzīšanu.
Bet kas tad ir mīlestība? Uz šo jautājumu gadu simtiem un tūkstošiem centušies atbildēt gudrākie un dziļākie pasaules prāti. Veltīgi. Tāpat kā slavenajam magam Kaliostro neizdevās radīt mīlestības dzēriena formulu. Jo mīlestība nepakļaujas analīzei. Tā vienkārši vai nu ir, vai nu nav. Pēkšņi pienāk brīdis, kad tu sev līdzās esošo cilvēku sāc vērtēt ne tikai pēc viņa fiziskajām īpašībām (skaists, slaids, vīrišķīgs, tumšmatains, dedzīgām acīm un jutekliskām lūpām), bet viņš tevi piesaista ar savu psiholoģisko neatkārtojamību, ar savu būtību.
„Mēs mīlam un mīlestības dēļ veicam varoņdarbu, mīlestības dēļ izdarām noziegumu, viena mirkļa dēļ radām dzīvi” („Salome”); „Pār visu zemi mīla valda un visiem likumiem tā pāri iet” („Karmena”); „All we need is Love” („The Beatles”). Tā varētu turpināt, apcerot, piemēram, latviešu klasiķa Rūdolfa Blaumaņa drāmu „Ugunī” un joku lugu „Īsa pamācība mīlēšanā” – abas ir „par to pašu”, abas aizskar tas pašas stīgas, tikai viena caur asarām, otra – smiekliem.
Kāpēc? Kāpēc to darām vai esam gatavi darīt? „Tāpēc, ka... mīlu.” Patiesībā šī šķietami vienkāršā atbilde slēpj sevī visu dzīves gudrību. Tāpēc, ka mīlestība, tīra un patiesa mīlestība, ir vislielākais spēks, pār kuru nav varas ne laikam, ne nāvei.
Tāpēc es izvēlējos šo tēmu, lai izdarītu savus pētījumus, apkopojumus par šo mūžīgo jūtu pasauli. Man liekas, ka sevišķi šodien par to jārunā, jo mūsdienu cilvēkam, kuram dzīve ik brīdi piedāvā tik daudz dažādu iespēju, izvēļu, izaicinājumu, kārdinājumu, ka tāda vecmodīga lieta kā mīlestība personīgo prioritāšu sarakstā atrodas... jā kurā gan vietā?…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация