Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:334437
 
Оценка:
Опубликованно: 06.04.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Aptaujas plānošana, dizaina izvēle    7
2.  Aptaujas veikšana    9
3.  Aptaujas datu analīze    10
4.  Diskusija.    13
4.1  Datu apspriešana un novērtējums no uzstādītā pētījuma mērķa viedokļa    13
4.2.  Datu apspriešana un novērtējums no teorētisko sākumpriekšstatu viedokļa    13
4.3.  Paša datu iegūšanas procesa novērtējums    13
  Literatūras saraksts    14
Фрагмент работы

Visi cilvēki ir saistīti ar ģimeni – nākt šajā pasaulē, izaugt, attīstīties, realizēties, atdot vai dalīties savā pieredzē un aiziet no šīs pasaules – bez ģimenes tas viss un vēl nenosauktais nemaz nav iespējams. Ģimenes būtības vai tās īpašību raksturojumam tiek izmantoti dažādi tēli, salīdzinājumi, metaforas, un katram no tiem ir daļa patiesības. Zinātnes pāstāvji patlaban priekšplānā izvirza tādus priekšstatus par gimeni, kas ļauj to formulēt precīzākos jēdzienos, kuri, savukārt arī ir atkarīgi no pētnieka vai interesenta piederības pie noteiktas nozares, konkrētajiem teorētiskajiem un praktiskajiem mērķiem. Kopumā var teikt, ka ģimene ir sarežģīts veidojums, kaut tam ir it kā nedaudz sastāvdaļu, bet mijiedarbība notiek pēc dažādiem īpatnējiem likumiem. Kāpēc? Tāpēc, ka katra tās sastāvdaļa ir personība, turklāt dinamika un izmaiņas tajās izraisa izmaiņas visā mijiedarbības sistēmā, lai līdzsvarotos un kompensētos. Katra ģimene ir unikāla, jo iekļauj dažādas iekšējās un ārējās saiknes, katra ģimenes locekļa individuālās īpatnības, kultūrvides, sociāl-ekonomiskā līmeņa, tradīciju, stereotipu un citas atšķirības. Psiholoģijā pastāv vairāki ģimenes pētīšanas aspekti, Ā. Karpova kā iespējamos ģimenes pētīšanas aspektus izceļ 4: ģimene kā vēsturiski sociālais institūts, ģimene kā sociālā grupa, ģimene kā sistēma un ģimene kā savstarpējo attiecību subjekts. Dotajā pētījumā mūs intersē tieši pēdējais aspekts, kas skar attiecības ģimenē, konkrēti – attiecības starp laulātajiem.
Atiecības ir saiknes, sakari starp cilvēkiem kā ģimenes locekļiem, kurās būtiska ir alternatīvu izvele, emocionālā pievilcība un noturīgums. Socializācijas procesā cilvekam ir jāiemācās iesaistīties dažādu līmeņu jau eksistējošo attiecību sistemā, veidot jaunas attiecības un pastāvīgi rūpēties par tām, uzturēt. Attiecības laulībā sākas ar laulības noslēgšanu, kas ir jaunas ģimenes sākums. Personiskas attiecības tiek subjektīvi pārdzīvotas un izpaužas sadarbībā, uzvedībā un saskarsmē. Ļoti nozīmīgi ir jaunizveidotās ģimenes attiecību psiholoģiskie aspekti, jo ģimenes sistēma ir emocionāla sistēma, tāpēc, ka tajā cilvēks ar visām savam vajadzībam iekļaujas vispilnīgak. Laulāto savstarpējās attiecības ir galvenais jēdziens, kas lietojams ģimenes dzīves analīzē. Šajās attiecībās atspoguļojas pakāpeniski izveidojušies noturīgi sakari starp tuvakajiem cilvēkiem – partneriem – vīrieti un sievieti. Katrs pāris pakāpeniski atrod savu raksturīgo attiecību individuālo stilu. No šī individuālā attiecību stila ir atkarīgas laulātā pāra izjūtas jaunizveidotajā ģimenē. Jauno kopdzīves pāri veido unikālas individualitātes, un līdz ar to viņu veidotā un īpaši apzināti koptā ģimenes dzīve arī būs unikāla. Jebkurš laulātajs pāris veodojot šīs attiecības vēlas, lai tās būtu stabilas, noturīgas un veicinātu laimīgu ģimenes dzīvi. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,98 €
Комплект работ Nr. 1140834
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация