Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:342969
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 02.02.2016.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 10 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2011–2015 гг.
Фрагмент работы

Secinājumi
Visi cilvēku apziņas objekti un jebkas par ko mēs domājam vai runājam, ieskaitot mūsu identitātes, ir valodas konstrukcija un diskursu ražojums. Ārpus valodas neatkarīgi nespēj eksistēt nekas, diskurss ir viss, kas ir. Arī cilvēka identitāte ir diskursa veidota sociāla konstrukcija. Kad kāds identificē kaut ko, tas piešķir objektam identitāti. Tas pats attiecas arī uz cilvēku identificēšanu no malas, piekarot tādas etiķetes, kā feminīns/maskulīns, neiedziļinoties katrā kā individuālā personā.
Izvēlētā pieeja, pēc manām domām, bija derīga šajā noteiktajā situācijā. Diskursa analīze ir lielisks veids, kā pētīt izvirzīto problēmu, jo tā fokusējas uz diskriminējošiem sociālo attiecību aspektiem. Arī mediji neiztiek bez diskriminatīva veida izteicieniem un tāda tipa valodas pasniegšanas veida.. Žurnāla ‘‘Cosmopolitan’’ sadaļa par tik neitrālu tēmu kā veselība, izvērtās dominējošā femininitātes diskursa vistiešākajā izpausmē. Pat tās nosaukums ‘‘Seksīga un vesela’’ izkliedza šo atspoguļojumu par super sievišķīgās un stereotipizētās sievietes tēlu.
Rakstos spilgti izpaudās sieviešu dzimtei atbilstošu īpašību izcelšana un un citu sociālo identitātu nogludināšana. Maskulinitāte tika marginalizēta, tā tika piemērota izteicieniem, kuros bija nepieciešamība pārliecināt lasītāju, ka viņa nekļūs vīrišķīga vai kā citādi nesievišķīga vai nepievilcīga sabiedrības acīs. Tā kā savas dzimtes un to īpašību apzināšanās norit visu veidu socializēšanās iespaidā, tad arī ‘‘Cosmopolitan’’ žurnāla lasīšana noteikti piešķir kaut kādas vērtības indivīdam, kas to patērē.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация