Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:358804
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 19.10.2016.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Visbeidzot pēdējā nodaļa akcentē cik tālu ir virzījusies psihiatrijas attīstība, sākot ar dažādām Freida teorijām, līdz mūsdienīgiem atklājumiem. Neskatoties uz to, ka Freids savā laika posmā bija ierobežots ar iespējām visu izpētīt un pierādīt, un apkārt notiekošais arī deva savu ietekmi, viņš tomēr izdarīja nopietnus atklājumus un lika pamatus cilvēka domu, jūtu un uzvedības ietekmei attīstībā. Tā pat arī jāpiemin Meijers, kas uzsvēra reālās dzīves notikumu nozīmi personības veidošanā. Abi šie psihiatrijas pamatlicēji ar atšķirīgām pieejām pētīja bērnības pieredzes ietekmi uz cilvēka dzīvi. Manuprāt, šajā brīdī arī var secināt, ka cilvēka psihisko veselību ietekmē tas, kādas viņam ir attiecības ar tuviem cilvēkiem. Etoloģijas teorija apstiprina to, ka cilvēkam ir tieksme veidot emocionālas saites ar indivīdiem. Autors nobeigumā apraksta trīs galvenos pieķeršanās modeļus un izskaidro apstākļus, kas nosaka to veidošanos. Manuprāt, šie pieķeršanās modeļi ideāli raksturo galvenos faktorus, kuriem ikviens var pievērst uzmanību un mācīties, lai veidotu drošu pamatu saviem bērniem.
Izlasot grāmatu kopumā radās ļoti pozitīvs viedoklis. Neskatoties uz to, ka grāmata ir izdota salīdzinoši sen, tajā tomēr tiek aprakstītas ļoti nozīmīgas un arī mūsdienās aktuālas tēmas. Autors sarežģītas teorijas apraksta vienkāršotā valodā un daudzie piemēri un pētījumi ļauj secināt galvenās tēmas nozīmīgumu. Manuprāt, šāda grāmata un informācija ir loti noderīga ikvienam esošajam un topošajam vecākam, lai varētu veiksmīgi veidot attiecības ar savu bērnu. Man personīgi veidojās daudz jaunu priekšstatu par to, kas ir bērnu un vecāku pieķeršanās un kļuva skaidri daudzi jautājumi par cilveku uzvedību un attieksmi.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация