Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:361655
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 07.06.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Mūsdienu zinātne un filosofija pievērš lielu uzmanību sarežģītajam jautājumam, kā kaut kas top par zīmi. Zīmju pētījumi savijas ar filosofijas, valodniecības, kultūras teorijas, psiholoģijas atziņām. Tad kas tad īsti ir zīme, kāds ir tās jēdziens un veidi? Kā zīme izpaužās dažādās komunikatīvajās sistēmās?
Semiotikā zīmi plašākā nozīmē izprot kā materiālu objektu, kuram noteiktos apstākļos (kā saka zinātnieki – apstākļos, kas veido semiotisku situāciju) atbilst kaut kāda „nozīme”, kas var būt jebkas – reāla vai izdomāta lieta, parādība, process, fantāzijas vai pasaku būtne, abstrakts jēdziens. Pasaule ir pilna ar zīmēm. Zīmes izpaužas dažādos veidos, piemēram, uz ielām un ceļiem ir izliktas satiksmes zīmes, preces tiek apzīmētas ar ražotājufirmu zīmēm, skolēnu sekmes tiek vērtētas ar skaitļiem, kuru sauc par atzīmēm, utt. Mūzika tiek pierakstīta ar nošu zīmēm, kas apzīmē skaņas. Cilvēku pozas, žesti, mīmika darbojas kā sazināšanāš zīmes. Grūti atrast darbības sfēras, kurās nebūtu zīmju. Zīmes mēdz būt iemiesotas kādā materiālā, piemēram, satiksmes zīmes ir veidotas no metāla plāksnītes, kas uzstādīta stieņa galā, burti, notis, skaitļi tiek rakstīti ar krāsu uz papīra utt. Taču materiāls neveido zīmes būtību.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация