Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:364667
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 06.12.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 1 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Uzreiz pēc Oktobra revolūcijas (1917. gadā) un boļševiku nākšanas pie varas, pret tiem vērsās viņu politiskie ienaidnieki, ar ieročiem rokās. Sarkanās gvardijas vienības, kas bija padomju valdības pārziņā, 1917. gada oktobra beigās un novembrī, apspieda šos mēģinājumus gāzt padomju valdību Petrogradā, Maskavā un citur. Šīs sacelšanās bija lokālā rakstura un pavisam neorganizēti un tika ļoti ātri apspiestas. Tie bija pirmie pilsoņu kara pavardi, kas pēc tam uzliesmoja ar visu spēku, visā valstī.
Kad tauta saprata, ka Ļeņina valdībai tautas intereses ir svešas, tautas neapmierinātība ar padomju valdību strauji pieauga, tas gatavoja antipadomju frontes atjaunošanai. Šī neapmierinātība pieauga vēl vairāk pēc Brestļitovskas miera līguma ar Vāciju, kuru parakstīja Ļeņina valdība 1918. gada martā. Miljoniem krievu bija sašutuši kad 1918. gada janvārī, boļševiki likvidēja Satversmes sapulci. Tā tika izveidots fundaments, uz kura izvērsās spēcīga antiboļševiku kustība, kuras mērķis bija gāzt boļševikus. „Balta” kustība bija ideoloģiski un organizatoriski sadrumstalota. „Baltas” kustības kodolu veidoja kaujas ģenerāļi un virsnieki, savas tēvzemes patrioti, pasaules kara dalībnieki. Galvenā likme tika izdarīta uz katras ieņemtās atsevišķas teritorijas diktatūru. 1918. gada pavasarī, šī kustība koncentrējās Donas apvidū. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация