Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
21,48 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:372983
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 03.02.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 49 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    2
I nodaļa  Hipotekārās kreditēšanas būtība un pamatprincipi    4
II nodaļa  Hipotēkas nodibināšana    11
III nodaļa  Hipotēkas izbeigšanās    30
IV nodaļa  Hipotēkas realizācija saskaņā ar LR Civilprocesa likumu    32
V nodaļa  Kredītiestāžu pasīvās operācijas hipotekārajā kreditēšanā    46
  Secinājumi un priekšlikumi    51
  Anotācijas    55
  Pielikumu saraksts    58
  Izmantoto normatīvo aktu, literatūras un interneta adrešu saraksts    59
Фрагмент работы

I nodaļa – Hipotekārās kreditēšanas būtība un pamatprincipi

Mūsdienās mums jau ir pilnīgi pieņemami, ka varam ņemt uz kredīta gan dārgākas preces veikalos (piemēram, sadzīves tehniku), gan aizņemties naudu, lai varētu braukt ceļojumos. Iespējas ir plašas, un cilvēkiem ir ērtāk atmaksāt lielas naudas summas pakāpeniski, kas būtiski neietekmē ģimenes ikmēneša budžetu. Un šādu pakalpojumu sniegšana norāda arī uz valsts un ekonomikas stabilitāti, jo tas viss tiek plānots un saskaņots ar pastāvošo ekonomisko (šobrīd jau nemainīgo) stāvokli valstī. Tā kā hipotekārās kreditēšanas termiņi parasti ir no 5 - 30 gadiem un summas kuras izsniedz šīs kredītformas ietvaros ir lielas, tad šim kredītu veidam vajadzētu būt vislabāk izanalizētam un, protams, arī ar juridiskiem aktiem nodrošinātam. Mūsu valsts jau ir ieguvusi stabilitāti un arvien straujāk attīstās dažādas uzņēmējdarbības nozares un vienlaicīgi pieaug prasības pēc arvien lielākām ilgtermiņu finansu investīcijām. Uzņēmējiem reti kad ir iespēja novirzīt uzreiz lielus finansu līdzekļus ilgtermiņa ieguldījumiem savā biznesā. Līdzīgā situācijā ir arī privātpersonas, kas vēlas iegādāties nekustamo īpašumu. Vienīgais ceļš, kā iegūt papildus līdzekļus investīcijām, bieži vien ir kredīta saņemšana kādā no kredīta iestādēm. Hipotekārā kreditēšana ir īpaša kreditēšanas sistēma ar konkrētām, no citiem kreditēšanas veidiem atšķirīgām metodēm un paņēmieniem tās realizācijai. Viena no galvenajām hipotekārās kreditēšanas atšķirībām ir tā, ka hipotekārās kreditēšanas ietvaros hipotēku bankas uz nodibināto (iegūto) hipotēku pamata emitē speciāla rakstura publiskas apgrozības vērtspapīrus – ķīlu zīmes, par kuru segumu kalpo bankās ieķīlātie nekustamie īpašumi (šo īpašumu vērtība). Hipotekārās kreditēšanas pamatelementi ir obligāta hipotēkas nodibināšana, kas tiek ierakstīta LR Zemesgrāmatā, un ķīlu zīmju emisija, kā arī šo divu pamatelementu ciešā savstarpējā saistība.
Hipotekārā kreditēšana klasiskā variantā ir kredītu izsniegšana tikai tādiem mērķiem, kas saistīti ar nekustamā īpašuma celtniecību un iegādi, retāk – ar nekustamā īpašuma kapitālu pārbūvi vai kapitālo remontu. Parasti objekts, kuram tiek izlietoti piešķirtie kredīta līdzekļi, arī ir šī kredīta garants – nekustamais īpašums, uz kuru tiek nodibināta attiecīgā hipotēka. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −52,95 €
Комплект работ Nr. 1115972
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация