Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:380075
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 29.04.2013.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 18 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Kvalitatīvā analīze
Kvantitatīvā analīze balstās uz sālsskābes koncentrācijas un daudzuma noteikšanu. Visizplatītākā kvantitatīvās analīzes metode ir titrēšana. Titrimetriskās metodes klasificē pēc titrēšanas reakcija rakstura. Piemēram, divu veidu metodes, ar kuru palīdzību, var noteikt sālsskābes koncentrāciju: protolitometrija (skābju – bāzu titrēšana) un redoksimetrija.
Brīvā hlora analīze. 60 ml atšķaidītai sālsskābei pievieno 50ml ūdeni bez oglekļa dioksīda piejaukuma, 1 ml no 100 g uz litru sajaukta kālija jodīda šķīduma un 0,5 ml cietes šķīdumu bez joda. Koncentrētai sālsskābei ņem 15 ml skābes un 100 ml ūdens. Pēc tam iegūtam šķīdumam ļauj pastāvēt tumsā 2 minūtes. Zilais krāsojums pazūd pievienojot 0,2 ml 0,01 M nātrija tiosulfātu.
Sulfātu analīze. 26 ml atšķaidītai sālsskābei, 6,4 ml koncentrētai sālsskābei, pievieno 10 mg nātrija hidrogēnkarbonātu. Iztvaicē sausu ūdens vannā. Nogulsnes pēc tam izšķīdina 15 ml destilēta ūdens. Šāds šķīdums atbilst sulfātu analīzes limitam (5ppm).
Smago metālu analīze. Iztvaicēšanas metodē iegūtās nogulsnes izšķīdina 1 ml atšķaidītas sālsskābes un 25 ml ūdens. Pēc tam 5 ml šī iegūtā šķīduma atšķaida ar 20 ml ūdens. 12 ml šī šķīduma atbilst smago metālu analīzes limitam (2ppm). Kā standartu sagatavo svina šķīdumu.
Nogulsnes iztvaicēšana - iztvaicē 100,0 g sausu un žāvē 1000 - 1050 C temperatūrā. Nogulsnes sver ne vairāk kā 10 mg, atbilst 0,01 % [13,1332.lpp.].
Titrēšana - Sālsskābes koncentrācijas noteikšana
Pēc tās nosaka nosakāmās vielas, šajā gadījumā sālsskābes, koncentrāciju, par reaģentu ņemot bāzi. Visbiežāk par reaģentu izvēlas NaOH, NaCO3, Na2B4O7 vai arī dzīvsudraba oksīdu.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,48 €
Комплект работ Nr. 1331929
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация