Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:380842
 
Оценка:
Опубликованно: 02.05.2013.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
Фрагмент работы

Taču telegraf.lv piefiksēju arī nedaudz atšķirīgu viedokli - sakarību, kādu neatminos redzējusi abos iepriekšējos portālos, proti, ziņu portāla lietotājs Šlesera paziņojuma sakarā neņemas kritizēt tikai pašu Šleseru – tiek minēts neparasts rāmējums par valsts prezidentu Zatleru: „Šlesers būs pēdējais, kuru V. Zatlers uzaicinās veidot valdību. Turklāt uzskatu, ka Zatleram valdības krišanas gadījumā jāpamet prezidenta krēsls. Divu valdību krišana vienas prezidentūras laikā liecina par sliktu prezidentu.”
Kopumā nākas secināt, ka cilvēku radītie situācijas rāmējumi visos ziņu portālos ir samērā līdzīgi, tomēr jāatzīst, ka portālā diena.lv Šlesera aicinājums nomainīt valdību tika uztverts daudz skeptiskāk un noraidošāk, savukārt šajā portālā lasāmie komentāri, manuprāt, ir labāk pamatoti un racionālāki, kas šo to liecina arī par pašiem situācijas rāmētājiem jeb komentētājiem. Savukārt portālā delfi.lv sastopamie komentāri lielākoties ir ļoti emocionāli, tajos visai bieži lietoti lamu vārdi u.c. visai krāšņi epiteti. Un kas ir svarīgākais – delfi.lv sastopami arī Šleseru atbalstoši rāmējumi un, lai arī krietnā mazākumā, tomēr liecina par to, ka visai skandalozajam politiķim ir arī savs atbalstītāju pulks, kas uz kopējā fona samērā izceļas.
Runājot par telegraf.lv, nākas secināt, ka ziņa par Šlesera provokatīvo aicinājumu portāla veidotājiem un arī tā auditorijai nav šķitusi svarīga, par ko liecina tiešām nelielais rakstu un vēl mazākais lasītāju komentāru skaits. Lai arī nekāda spraigā diskusija telegraf.lv auditorijas vidū nepavērsās, tomēr iespējams secināt, ka nedaudzie komentētāji kopumā noraidoši attiecas pret Šlesera aicinājumu nomainīt valdību.
Individuālo rāmējumu analīze, manuprāt, ir atbilstoša pieeja šīs situācijas analīzei, jo palīdz saprast kā sabiedrība definē, interpretē un vērtē apkārtējo pasauli, vai tā atbalsta notiekošo vai nē un kādus risinājumus indivīdi piedāvā. Kā jau to minēju sākumā, rāmējumu analīze ir svarīga politiskās komunikācijas izpētes sastāvdaļa, jo sabiedrības loma politikas un publisko debašu procesos ir tikai palielinājusies, tāpēc ir svarīgi saprast tās viedokli un kopējo noskaņojumu.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация