Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:385237
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 25.02.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 11 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    3
1.  ZEMNIEKU UN ZVEJNIEKU SAIMNIECĪBAS LIKUMS    3
2.  INFORMĀCIJA PAR „ZEMNIEKU UN ZVEJNIEKU SAIMNIECĪBAS LIKUMU” UZŅĒMUMA REĢISTRA MĀJAS LAPĀ    3
2.1.  AKTUALITĀTES    3
2.2.  NODERĪGI    3
2.3.  VEIDLAPAS    3
2.4.  PUBLIKĀCIJAS    3
2.5.  BIEŽĀK UZDOTIE JAUTĀJUMI    3
2.6.  KONTAKTI/ADRESES/DARBA LAIKI    3
3.  SABIEDRĪBA AR IEROBEŽOTU ATBILDĪBU    3
3.1.  UR REĢISTRI    3
3.2.  VEIDLAPAS    3
3.3.  NORMATĪVIE AKTI    3
3.4.  BIEŽĀK UZDOTIE JAUTĀJUMI    3
3.5.  AKTUALITĀTES    3
  SECINĀJUMI    3
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    3
Фрагмент работы

Ievads
Uzņēmēji bieži interesējas par jaunajiem likumiem un noteikumiem un kā tas skars viņu uzņēmējdarbību. Viens no šādiem jaunajiem likumiem ir „Zemnieku un Zvejnieku saimniecību likums”, saskaņā ar kuru zemnieku un zvejnieku saimniecībām ir jāpārveidojas par citu uzņēmējdarbības formu. Informāciju par jaunumiem uzņēmēji meklē gan avīzēs un žurnālos, gan informācijas birojos un interneta lapās. Viena no noderīgākām interneta adresēm, kur meklēt jaunāko informāciju par jaunumiem likumdošanā, kas skar uzņēmējdarbību ir www.ur.gov.lv .
Darba mērķis ir atrast informāciju par jauno „Zemnieku un Zvejnieku saimniecību likumu”, par kādu uzņēmējdarbības formu ir jāpārreģistrējas zemnieku saimniecībām un kā šī reforma ir jāveic. Kā arī iegūt informāciju par uzņēmējdarbības formu, par kuru ir jāpārreģistrējas zemnieku saimniecībām.
Lai sasniegtu darba mērķi, tiks izpēta informācija, kādu piedāvā Latvijas Republikas Uzņēmuma reģistra mājas lapa un normatīvie akti. Tiks apskatītas sadaļas, kurās var iegūt informāciju par jauno „Zemnieku un Zvejnieku saimniecību likumu”, kā arī sadaļas kurās var atrast informāciju par izvēlēto uzņēmējdarbības formu. Apskatot šo informāciju, tiks izdarīti secinājumi, vai informācija, ko sniedz šī mājas lapa, ir izsmeļoša.
Referētā tiek izpētīta iegūstamā informācija tikai no vienas mājas lapas un netiek apkopota ar citām mājas lapās atrodamo informāciju.
Par informācijas avotiem tiks izmantoti likumi un interneta resursi.

1. Zemnieku un zvejnieku saimniecības likums
Likumu par Zemnieku un zvejnieku saimniecībām var atrast Latvijas Republikas Uzņēmuma reģistra mājas lapā (www.ur.gov.lv) , sadaļā Normatīvie akti – Komersanti - Zemnieku un zvejnieku saimniecību likums (spēkā stāsies ar 2009. gada 1. janvārī). Likums sastāv no 8. pantiem un pārejas noteikumiem.
1.pantā aprakstīts likuma mērķis, tas ir nodrošināt zemnieku un zvejnieku saimniecību statusa, dibināšanas un darbības pamatnoteikumu tiesisko regulējumu.
2.pantā aprakstīts zemnieka un zvejnieka saimniecības jēdziens, tas ir, ka zemnieku un zvejnieku saimniecības ir sabiedrība ar ierobežotu atbildību, bet komercreģistrā tiek ierakstīta kā zemnieku (ZS) vai zvejnieku (ZvS) saimniecība.
3.pantā aprakstīts zemnieka un zvejnieka saimniecības tiesiskais regulējums. Zemnieku un zvejnieku saimniecību regulē Komerclikums un likumi, kas regulē SIA darbību.
4.pantā aprakstīti saimniecības dibinātāji un dalībnieki, tas ir, ka saimniecību var dibināt viena vai vairākas fiziskas personas.
5.pantā aprakstīti saimniecības dibināšanas dokumenti.
6.pantā aprakstīta saimniecības pārvalde.
7.pantā aprakstīts saimniecības nosaukums. Saimniecības nosaukumā attiecīgi norāda ZS (zemnieku saimniecība) vai ZvS (Zvejnieku saimniecība).

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,98 €
Комплект работ Nr. 1135360
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация