Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:387759
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 03.01.2014.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Eiropas kino šajā laikā ir salīdzinoši liberāls, dialogi ir vaļīgāki. Daļu savas popularitātes Blow-up guva tieši dēļ ainām ar atklātu sieviešu kailumu, kas bija kaut kas iepriekš nepieredzēts britu kinomatogrāfā. Caur savu nicinošo attieksmi pret sievietēm, tās dominējot un reizēm pat pazemojot, Blow-up galvenais varonis atklāj savu seksuālo nepārliecību. Priekš Antonioni viņš reprezentē neapmierināto paaudzi, kas ir pārņemta ar ārējo skaistumu, bet nespēj saskatīt cilvēku iekšējo vērtību un nozīmi, ko fotogrāfs tik meistarīgi un enerģētiski spēj notvert vienīgi caur savu kameru.
Atvērtais filmas fināls vēlreiz kalpo par piemēru Antonioni autorības apstiprināšanai. Mīmu tenisa spēle noslēdz kā sava veida apli, jo aina ar mīmiem arī atklāj filmas sākumu. Tomass izvēlas aizsviest atpakaļ neredzamo tenisa bumbu. Šī redzēšanas vai saskatīšanas tēma izvijas cauri visam Antonioni darbam, kas liek apšaubīt redzēšanas un ticēšanas jeb realitātes saistības.
Filmu Blow-up ir iespējams interpretēt no dažādiem aspektiem. Tā ir piesātināta un bagāta ar liecībām par cilvēku dabu. Skatītājam ir pašam jāizlemj kas no filmā attēlotā ir realitāte un kas nav, un kā to galu galā iztulkot. Šis Antonioni mākslas darbs ir spilgts Eiropas autorkino piemērs un savu vērtību nav pazaudēji arī mūsdienās.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация