Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:394424
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 25.04.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Solārijs iedarbojas uz cilvēka ķermeni gan pozitīvi, gan negatīvi. Šeit apkopotas gan, labās, gan sliktās īpašības.
Vispirms par pozitīvajām:
☼ Sauļošanās solārijā ziemā un rudenī veselam organismam ir kā profilaktisks līdzeklis pret saaukstēšanās slimībām un gripu, jo UV stari stimulē cilvēka imūnsistēmu un iznīcina daudzas organismam kaitīgās baktērijas.
☼ Ar ozonu piesātinātais gaiss un siltums aktīvi ietekmē elpceļus un arī ādas virsmu. Siltums paplašina sīkākos asinsvadus kapilārus, aktivizē asins cirkulāciju, stimulējot bioķīmiskos procesus ādā, zemādas slānī un visos orgānos.
☼ Sauļošanās solārijā stimulē skābekļa apgādi un palīdz dziedēt elpceļu – bronhītu, traheītu, bronhiālo astmu, pneimoniju u.c. saslimšanas. Veiktie pētījumi liecina, ka solāriju darbinieki retāk slimo ar vīrusu un elpošanas ceļu izraisītām slimībām.
☼ Apģērbs, kas klāj cilvēka ādu, kavē tauku dziedzeru un ādas sviedru darbību, tādējādi liekot nierēm un aknām darboties ar pārslodzi. Gaisa peldes solārijā sniedz ārstniecisku efektu, uzlabojot ādas elpošanu un šlakvielu izdalīšanos.
☼ Ultravioletais starojums palīdz dziedēt aterosklerozi, radikulītu, reimatismu, angīnu, stomatītu. UV stari dziedē arī sastiepumus un sasitumus.
☼ Ozona smarža, ko sajūtam sauļojoties solārijā, uzlabo šūnu iekšējo vielmaiņu, jo elpceļi maņu orgāni un centrālā nervu sistēma saņem patīkamu kairinājumu.
☼ Jaunākajos solārijos izmantotās iekārtas – stiklu izliekumi un UV staru ģeometrija pieskaņoti cilvēka ķermeņa izliekumam, nodrošinot vienmērīgu iedegumu. Jaunais skausta solārijs papildina sejas un plecu solāriju. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация