Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:396283
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 28.02.2018.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

To pašu varam teikt par Sidonijas tēlu, viņa saka: „nedomā vis, ka es piederu pie tiem vieglajiem, no papīra izgrieztiem cilvēciņiem, kurus tu ar savu mutes elpu aizpūt,-no akmens cirsti, mēs še stāvam viens pret otru.” Arī Veltas tēls turpina šo motīvu: „ tur viņš ir-mans mūžs, mana nākamība, un pestīšanas nav?” kam seko Veltas nāve, kuru viņa izvēlējās sadegot, Šeit atšķiras Guna, kura nezaudē Normundu, bet vien savu ideālu.
Aspazijas mācība izpaužas tajā, ka katrai sievietei jāsaņemas drosme par sevi pastāvēt, nostāties līdzās vīrietim dažādu problēmu risināšanā. Bet galvenais cīnīties par savu mīlestību, jo tās vārdā arī vīrs var mainīt savu attieksmi pret sievu, kā to rāda „ Cīņa par nākamību.” Taču arī šeit Aspazija atstāj atvērtu vietu nākotnei. Tikai caur nākotnes notikumiem var vērot, vai viņas centieni nesuši rezultātus. Savos pēctrimdas uzskatos Aspazija piemin to, ka sabiedrībā pilntiesīga vieta, tomēr vienmēr būs tikai vīrietim. Sieviete paliks tikai viņa ēnā. Taču tas nemaina Aspazijas skatījumu uz sievieti, jauno vietu, kuru tā tomēr ieguvusi sabiedrībā. Un nedrīkst aizmirst, ka Latvijā Aspazija bija pirmā, kura aizsāka šo problēmu aplūkojumu.

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация