Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:398411
 
Оценка:
Опубликованно: 04.02.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Izvēlējos izlasīt I. Plotnieka grāmatu „Psiholoģija ģimenē”. To izvēlējos tāpēc, ka man vienmēr ir saistījušas sarunas, kurās tiek apspriest, kā tad īsti jāaudzina bērni. Šī grāmata man patiesi likās saistoša un interesanta. Tajā nav viennozīmīgi dotas atbildes uz jautājumu, kā pareizi audzināt bērnus, bet gan viss tiek apskatīts gan no pozitīvās, gan negatīvās puses. Es vairāk apskatīju astoņas svarīgas lietas, kas saistītas ar bērnu audzināšanu, proti, uzslavas, bērni starp lielajiem, uzticēšanās un piesardzība, ka palīdzēt mācībās, sargāt no negatīvas ietekmes, par to, kā vecākiem jākalpo par paraugu, kā arī pavisam elementāras audzināšanas aspekts kā pieklājība.
Uzslavas. Uzskatu līdzīgi kā grāmatas autors, ka bērnu nevajag pārlieku uzslavēt, bet ja slavē, tad labāk to parādīt caur savām emocijām, nevis izteikt konkrētu uzslavu. Piemēram, ja bērns pats ir apņēmies un nomazgājis traukus, tad vecākiem nevis uzslavēt tieši šo konkrēto bērna darbību un teikt: „Malacītis, ka nomazgāji traukus!”, bet parādīt caur emocijām, ka vecāki jūtas tik labi pašreiz un ka tas, ka bērns ir nomazgājis traukus, ļauj, piemēram, viņiem ilgāk atpūsties, vairāk pavadīt kopīgi laiku un tml. Un tādējādi bērns nākošreiz atkal gribēs iepriecināt vecākus, izdomās kā to panākt, ko izdarīt, lai sajustu to gandarījumu, ka kādam ar paveikto darbiņu liek justies labāk un patīkamāk. Bērns ir ieguvis sava veida gandarījuma sajūtu un tai pašā laikā iemācās izpalīdzēt, saredzēt kur un kā varētu palīdzēt vecākiem. Manuprāt, tas iedarbojas daudz labāk nekā plikas uzslavas.
Piekrītu arī, ka nav pareizi, ja bērns visu dara tikai uzslavas dēļ.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,98 €
Комплект работ Nr. 1126599
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация