Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:400228
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 06.10.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 13 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1)  Ievads    3
2)  Jēdziena “bēglis” definīcija    5
3)  Bēgļa statusa noteikšana    12.
a)  iekļaušanas noteikumi    13
b)  statusa pārtraukšanas noteikumi    14
c)  Izslēgšanas noteikumi    16.lpp
4)  Bēgļa statusa noteikšanas procedūras    17
5)  Patvēruma tiesības    20
6)  Nobeigums    29
7)  Izmantojamā literatūra    30
Фрагмент работы

Mūsdienu starptautiskās tiesības pieļauj spēka pielietošanu starptautiskajās attiecībās tikai pašaizsardzības nolūkos vai ANO Drošības padomes miera un starptautiskās drošības nodrošināšanas pasākumu ietvaros1, tāpēc nebūtu pareizi sašaurināt starptautisko humanitāro tiesību jēdzienu līdz jēdzienam “bruņoto konfliktu tiesības”, kā to dara krievu juridiskā skola2.
Arī profesors Juris Bojārs grāmatā “Starptautiskās tiesības” definē humanitārās tiesības kā juridisku principu un normu sistēmu, “kas reglamentē attiecības starp karojošām valstīm, to tiesības un pienākumus, neitrālo valstu tiesības un pienākumus militāro konfliktu laikā, kā arī attiecības starp karojošām un neitrālām valstīm.
Starptautiskās humanitārās tiesības ir starptautisko tiesību nozare, kas reglamentē arī karojošo pušu kara metožu izvēli, civiliedzīvotāju un to īpašuma, kombatantu3 un nekombatantu4, kā arī slimo un ievainoto statusu militāra konflikta laikā.”5 Diemžēl šī definīcija atbilst starptautisko humanitāro tiesību sašaurinātai izpratnei un pilnīgi neatspoguļo starptautisko humanitāro tiesību būtību. Tāpēc pieņemamāks ir starptautisko humanitāro tiesību paplašinātais traktējums, ar ko saprot “paražu un konvencionālo normu kopumu, kas nodrošina cieņu pret personu un tās attīstību”, un kas ietver sevī divas apakšnozares: “kara tiesības” un “cilvēka tiesības”. Šīm apakšnozarēm ir kopīgs mērķis – cilvēka aizsardzība dažādos aspektos: a) kara seku mīkstināšana; b) cilvēka aizsardzība pret patvaļu. Līdz ar to var teikt, ka “kara tiesības” un “cilvēka tiesības” ir divas patstāvīgas tiesību sistēmas starptautisko humanitāro tiesību robežās, kuras darbojas atšķirīgos apstākļos.
Latvijā nav visaptverošu pētījumu starptautisko humanitāro tiesību jomā. Arī pasaulē šī ir visai jauna starptautisko tiesību nozare, kas veidojusies kopš 19. gadsimta beigām, un tā joprojām turpina attīstīties.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация