Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
21,48 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:401328
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 19.01.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 8 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Kases aparāti un to būtība biznesā    6
1.2.  Elektroniskie kases aparāti    8
1.2.1  Fiskālās uzskaites printeris    22
1.2.2  Elektroniskie kases aparāti ar datora pieslēgumu    23
1.3.  POS sistēmas    25
2.  Svari    37
3.  Skeneri    43
4.  Portatīvie termināli    48
5.  Elektroniskā biznesa vadība    55
  Secinājumi un priekšlikumi    63
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    64
  Pielikumi    65
Фрагмент работы

Kases aparāti un to būtība biznesā
“Kases sistēma” var strādāt ar dažādiem kases aparātiem, POS sistēmām, fiskāliem printeriem, svītru kodu printeriem, Bar Code Manager, svītru kodu skeneriem, svariem. No sākuma autors aplūkos kases aparātus, pēc tam arī visu pārējo, augstāk minēto.
Kases aparāti ir nepieciešama lieta jebkurā biznesā, jo ar tā palīdzību mēs fiksējam katru veikto pirkumu, kas ir izdarīts tirdzniecības vietās, kā arī nodokļu summu, kura jānomaksā valstij, piemēram, visplašāk izmantojamā likme ir: Pievienotās vērtības nodoklis (tālāk tekstā - PVN) – 18%; 5% un 0%, ja ir tādi gadījumi, kad pazūd elektrība, tad tirdzniecību var turpināt, tikai čeku vietā klientam ir jāizraksta stingrās uzskaites kvīts par izdarīto pirkumu, kuras izsniedz Valsts Ieņēmumu Dienests (tālāk tekstā – VID), šīs kvītis arī pielieto, ja nav kases aparāta, piemēram, taksisti, viņi taču nevar vadāt kases aparātu līdzi mašīnā, tādēļ tie izmanto kā norēķināšanās veidu stingrās uzskaites kvītis. Tāpat ir arī ar kases aparātu meistariem, kad tie ierodas pie klienta, lai veiktu remontdarbu, tie izsniedz klientam čeka vietā stingrās uzskaites kvīti, kurā parādās summa bez PVN, pats PVN un summa ar PVN, kas jāmaksā ir klientam par izdarīto pakalpojumu vai arī saņemto preci. Vienam pirkumam ir paredzētas trīs lapiņas: viena klientam (oriģināls), otra paliek pašam uzņēmumam (kopija), bet trešā paliek grāmatiņā (kopija), kad grāmatiņa visa ir aizpildīta, tad to nodod VID.
2003. gada 30. decembrī VID izdeva rīkojumu Nr. 1979 „Par Kases aparātu, kases sistēmu, specializēto ierīču un iekārtu apkalpojošo dienestu reģistra apstiprināšanu”.
1. Saskaņā ar Ministru kabineta 2003. gada 1. jūlija noteikumu Nr. 361 „Noteikumi par nodokļu un citu maksājumu reģistrēšanas elektroniskajām ierīcēm un iekārtām” 139. punktu apstiprinu Kases aparātu, kases sistēmu, specializēto ierīču un iekārtu apkalpojošo dienestu reģistru.
2. Rīkojums stājas spēkā pēc tā publicēšanas laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.
Līdz ar šī rīkojuma stāšanos spēkā, firmas vairs nedrīkst pārdot kases aparātus, kases sistēmas un apkalpot tās kā pagadās.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация