Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
6,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:405548
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 04.03.2008.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Analizējot šo konstitucionālo tiesību avotu, var atzīmēt, ka tas bija visai fragmentārs, atsevišķas tiesību normas bija tikai ieskicētas, bet citas nemaz netika pieminētas (Piemēram, par tiesu varu LR, netika noteiktas arī TP un PV savstarpējās attiecības un kompetence, netika pieminēta agrārā reforma, par kuras nepieciešamību bija izteikušās Latvijas demokrātiskās partijas). Taču jāatceras, ka TP bija ļoti maz laika politiskās platformas izstrādāšanai, ka tas bija, pirmkārt, dokuments, kas noteica TP darbības politiskos uzdevumus, nevis konstitūcija, kuras pieņemšanu atstāja Satversmes sapulces ziņā. Bez tam vācu okupācijas karaspēka klātbūtnē bija grūti izvirzīt radikālas agrārreformas prasību, jo tas nozīmētu nopietnu attiecību saasināšanu ar baltvāciešiem un okupācijas varu, bet tas Latvijas valsts tapšanas stadijā bija bīstami.
Tomēr jāatzīmē galvenais LR politiskās platformas ieguldījums Latvijas konstitucionālo tiesību jomā. Latvija tika pasludināta par neatkarīgu valsti, tika noteikta tās valsts iekārta – demokrātiska republika, kuras augstākā vara un vietējās varas iestādes veidojamas demokrātisku vēlēšanu ceļā, un ir noteikts varas sadalījums starp jaunizveidotās pagaidu varas galvenajām institūcijām.
Ir jāmin arī 1918.gada 18. novembrī datētais uzsaukums “Latvijas pilsoņiem”, kuru parakstīja PV Ministru prezidents K.Ulmanis un TP priekšsēdētāja biedrs G.Zemgals. Uzsaukumā TP vārdā pasludināta Latvijas valsts izveidošana un papildus noteikts, ka Latvijas teritorija aptver latviešu novadus (Kurzemi. Vidzemi, Latgali) etnogrāfiskajās robežās.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −11,48 €
Комплект работ Nr. 1158765
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация