Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
14,20 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:408578
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 04.02.2008.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Intelektuālais īpašums – dažādas zināšanas, pieredze u.c. nemateriālas vērtības, kuras var izteikt naudā, proti, tās ir ar mantisko raksturu. Intelektuālais – rodas nevis no fiziska darba, bet intelektuāla darba rezultātā. Ar to praksē parasti saprot nemateriālu objektu. Īpašums – to var valdīt, lietot un rīkoties.
Intelektuālā īpašuma tiesības – tiesības, kas attiecas un nemateriālā rakstura objektiem (datorprogrammas, preču zīmes u.c.).
Intelektuālā īpašuma jēdziens ir radies kā īpaša tiesiska kategorija, lai regulētu darbības ar bezķermeniskām lietām valstīs, kuru Civillikumā nav izdalītas bezķermeniskas lietas. Intelektuālā īpašuma tiesības nodrošina tiesisku un materiālu monopolu uz nemateriālās dabas objektu izmantošanu – to var darīt tikai ar tiesisku regulējumu. Materiālo lietu var aizsargāt, bet informāciju – nē.
Nozīme tautsaimniecībā. Šodien mēs dzīvojam jau postindustriālajā sabiedrībā, kurai piemīt jauna sabiedrības kvalitāte, kur galvenais ir ražošanas process, nevis rezultāts. Tādēļ liela uzmanība tiek pievērsta ražošanas tehnoloģijām, paņēmieniem un šo līdzekļu kvalitātei, kura savukārt ir atkarīga no zināšanām (piemēram, Bils Geits). Ražošana balstās arī uz intelektuālajām vērtībām, jo intelektuālais īpašums ir viens no ražošanas resursiem, ko var ieķīlāt, izmantot ražošanā, mainīt, pārdot un veikt visas citas likumā atļautās darbības. Dažreiz lietojot intelektuālo īpašumu tā vērtība ne tikai nesamazinās, bet pat pieaug (piemēram, preču zīmju vai autortiesību vērtība), taču šajā gadījumā nevar aizmirst par šo tiesību terminēto raksturu.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −6,70 €
Комплект работ Nr. 1124753
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация