Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:408951
 
Оценка:
Опубликованно: 22.11.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    2
  Ēnu ekonomikas pirmssākumi un tās galvenie veicinošie faktori    3
  Nelegālā ekonomika un tās ietekmes sfēras    6
  Nenovērotā darbība    6
  Ēnu ekonomikas darbība    6
  Nelegālā darbība    8
  Paralēlā darbība    11
  Ēnu ekonomikas īpatsvars iekšzemes kopproduktā    13
  Ēnu ekonomikas aprēķināšanas makroekonomiskas metodes    15
  nobeigums    18
  izmantotā literatūra    20
Фрагмент работы

Pazīstamais domātājs un filozofs Bastiā ir teicis: ka ir tikai divi paņemieni, lai iegūtu izdzīvošanai nepieciešamos un pilnveidošanās priekšmetus: ražošana vai laupīšana un zagšana.
Interesanti, kā var ne tikai izdzīvot, bet arī dzīvot aizvien lepnāk un krāšņāk, neko neražojot un neceļot. Atbilde ir skaidra – apkrāpjot, apmānot, apgrozot un pat aplaupot. Tas pašreiz ir sūras un rūgtas dzīves posms, kurā: neredzot izeju, simtiem cilvēku dzīvi beidz pašnāvībā; daudzi pat par pāris latiem nogalina sirmgalvjus, pudeles brāļus un viens otru; tūkstošiem un desmitiem tūkstošu nodzeras un deģenerējas. Desmitgadīgas meitenes iziet pelnīt uz ielas, bet padsmitgadīgi puišeļi ar skūtām galvām un sporta biksēs aprūpē uzņēmēju drošību un jau reketē.
Valsts budžets kopumā ir cieši saistīts ar iekšzemes kopprodukta apjomu. Katras valsts centieni ekonomikas stabilizēšanas un uzlabošanas jomā ir saistīti ar iekszemes kopprodukta palielināšanu, valsts budžeta ieņēmumu un izdevumu daļas izveidošanu, līzekļu deficīta novēršanu1. Līdzās oficiālajai statistikai par iekšzemes kopprodukta apjomiem un dinamiku pastāv viedoklis, ka tā pilnībā neatspoguļo faktiski jaundarīto vērtību gada laikā. Aprēķinātais iekšzemes kopprodukts ir nepilnīgs un daļēji samazināts. Domājams, ka tā nauda nav izjukusi kā šīs ziemas bagātīgais sniegs. Vislielākā mērā tā zudums ir izskaidrojams ar to, ka tas ir pārgājis mafiozo varas struktūru valdījumā.
Tātad tie līdzekļi, kuriem vajadzēja nodrošināt pienācīgas pensijas pensionāriem un pieklājīgas algas skolotājiem, ārstiem un citiem budžeta iestāžu darbiniekiem, ir nonākuši mafiozo struktūru un ēnu ekonomikas apritē. Nosacīti var teikt, ka attistās tā saucama piektā vara. Kas tad tā ir? Cik liela ir tās ietekme un spēks? Vai šī “piektā”, neapzinātā, nekontrolējamā un mafiozā vara un ēnu ekonomika patiešām ir tik spēcīga, ka neļauj mums dzīvot, kā mēs to būtu pelnījuši?
Mana studiju darba mērķis ir ilustrēt ēnu ekonomikas lielumu dažādās valstīs, kā arī izvertēt ēnu ekonomikas fiskālo dimensiju Latvijā. Darbā tiek apskatīts, ar kādām metodēm var aptuveni noteikt ēnu ekonomikas apmēru valstī, kādi ir ēnu ekonomikas iemesli un kādas ir sekas tautsaimniecībā.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация