Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:413428
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 30.01.2003.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Huberts un Jans van Eiki (Hubert & Jan van Eyck) – divi brāļi, kuri ir ne vien tipiskākie Nīderlandes mākslas skolas, bet arī vieni no labākajiem realistiskās skolas pārstāvjiem Ziemeļeiropas mākslā. Viņu virzība pēc dzīves taisnīguma tiek veiksmīgi attēlota gleznās ar dabas skatiem, tāpēc to vēlāk manto visi holandiešu mākslinieki.
Lai atrisinātu izveidotās problēmas saistībā ar krāsām, tiek izgudrota eļļas piejaukšana krāsām, tādā viedā izgudrojot eļļas krāsas. Eļļas piejaukšana krāsām līdz šim nebija nekur izmantota, taču tagad tā ļāva sasniegt līdz šim nekur neredzētu realitātes ilūziju, kā arī krāsu dziļuma un maiguma sajūtu.
“Gentes altāris” (Austrumflandrijas provinces galvaspilsēta – Gente – Beļģija), pirmais monumentālais mākslas piemērs, kurš tika uzgleznots ar eļļas krāsām uz 12 dēļiem, kuri tika nolikti divos slāņos. Svētā vēsts – altāra daļa pārsteidz skatītāju ar savu intīmo apkārtni. Jans van Eiks pabeidzis gleznot sava brāļa Huberta (Eyck; 1370-1426) iesākto altārgleznu, kas pazīstama ar nosaukumu "Gentes altāris”, Jans van Eiks ieguva sev nezūdošu slavu. "Gentes altāris" jeb "Dieva Jēra pielūgšana" (1426-1432, Gente, Sv. Bavo katedrāle) Huberta van Eika izpildījumā sākta gleznot viduslaiku (gotiskās) tradīcijās. Tās pašas prāviešu un apustuļu procesijas, Dieva tā Kunga figūra. Tomēr ar Jana van Eika ieviestajiem jaunajiem gleznošanas principiem šeit vairs nav tās atsvešinātības un nosacītības, kas tik raksturīga viduslaiku gleznām. Te jau saskatāms patiess, vienkāršs dabiskums gan kopējā noskaņā, gan smalki izstrādātajās detaļās. "Gentes altāris" ir liela izmēra (3,8 x 4,8 m) poliptihs (daudzdaļīgs mākslas darbs), kas ikdienā bija paredzēts aplūkot aizvērtā veidā, bet svētkos - atvērtā, tādēļ arī altārgleznas ārpuses kolorīts risināts klusinātākos toņos, bet iekšpusē tas uzmirdz savstarpēji veiksmīgi saskaņotu košu krāstoņu ansamblī.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация