Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:415128
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 03.12.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 1 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Manuprāt, Kārļa Ulmaņa biogrāfijas iepazīšana palīdz apgūt vēsturi, jo līdz ar viņu minētas arī citas, Latvijas vēstures gaitā zināmas personas. Ulmanis atspoguļo sava laika vērtības un mērķus, kas palīdz izprast attiecīgo laika periodu, saprast dzimtenes mīlestības pamatprincipus. Vēsturi palīdz apgūt arī tas, ka Ulmanis ir aktīvi iesaistījies, var teikt visos, tā laika notikumos, kas rada ieskatu vēsturē aktuālajās tēmās, piem., 1905.gada revolūcija, 1. Pasaules karš, Ulmaņa rīkotais valsts apvērsums, u.c.
Ulmanis vēl ilgi paliks latviešu prātos kā dižens latvietis, cēlies no mūsu vidus,zemnieku kārtas, mīlējis zemi un nekad nejutis mīlestības vītu saikni ar pilsētu. Lauki bija viņa mazā paradīze. Arī svešas zemes viņu nevilināja. No tām viņš aizņēmās piemēru Latvijas attīstīšanai. Svešu tautu mentalitāte bijaa viņam neizprotama un sveša, Ulmanis bija savas dzimtenes patriots un tādus pašus viņš vēlējās redzēt arī pārējos latviešus. Ulmanis vadīja latviešus, bija kopā ar tiem grūtākajos brīžos un priecājās kopā ar savu tautu tās prieka mirkļos. Ulmanis nebija cilvēks, ko visi mīlēja un vēlējās iegūt par savu draugu, bet viņš bija personība un autoritāte pret kuru izturējās ar cieņu un bijību.
Ulmaņa personīgais trumpis bija zemnieku un strādnieku šķiru atbalsts un Ulmanis no tiesas atspēkoja uz viņu liktās cerības. Arī valsts galvenajos orgānos Ulmanim bija piekrišana, ne velti viņa rīkotais apvērsums guva tādus panākumus un izdevās. Ulmanis apvērsumu nerīkoja savtīgu interešu vadīts. Viņš vienkārši nespēja stāvēt malā un noskatīties, kā viss sabrūk, jo arī pats bija piedalījies šīs „ēkas” būvē. Ulmaņa galvenie mērķi bija stiprināt latviešu saliedētību un patriotismu, panākt Latvijas valstisko atzīšanu un to noturēt, veicināt Latvijas attīstību un padarīt to konkurētspējīgu. Vairāk vai mazāk, viņam tas izdevās un lavīna bija iekustināta. To izdarīja cilvēks, kuru daudzi ienīda un no kā baidījās, tomēr vienkāršo ļaužu atmiņās, manuprāt, Kārlis Ulmanis paliks kā gudrs, mērķtiecīgs un galvenais – tautai vistuvākais prezidents.

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,98 €
Комплект работ Nr. 1309397
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация