Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:418262
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 12.09.2016.
Язык: Латышский
Уровень: Основная школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

DABA – AUGI UN DZĪVNIEKI
labākais laiks apmeklēšanai ir no augusta līdz janvārim.
Piesardzības pasākumi: Nav īpašu prasību ceļotājiem attiecībā uz vakcināciju.No 1840. gada līdz 1907. gadam Jaunzēlande bija Lielbritānijas kolonija, bet pilnīgu neatkarību tā ieguva 1947. gadā. Pirmiedzīvotāji maori joprojām sastāda gandrīz 8% iedzīvotāju. Tā bija pirmā zeme, kur sievietēm tika piešķirtas balsstiesības.Jaunzēlande bija viena no pēdējām vietām uz Zemes, kur uz pastāvīgu dzīvi apmetās cilvēki. Pirmie ieceļotāji - maori - ieradās no Kuka salām Polinēzijā ap mūsu ēras 950. gadu. Kaut arī maori ir pieņēmuši Rietumu dzīvesveidu, viņu kultūra turpina dzīvot viņu valodā, mākslā un stiprajās ģimenes tradīcijās. Ikviens maoru vīrietis jau no mazotnes tiek mācīts dejot nacionālo kara deju- haku. To dejo regbija spēli sākot kā sasveicinoties ar pretējo komandu.
Jaunzēlande atrodas tālu no citām zemēm, tāpēc tur aug reti augi un dzīvo daudz unikālu dzīvnieku. Pazīstamākie ir nelidojošie putni, piemēram, kivi un kakapū. Šie putni ir zaudējuši spēju lidot, jo tiem nav bijis ienaidnieku, līdz ar to nevajadzēja bēgt aizlidojot. Tagad vairs nav sastopams kādreiz lielākais Jaunzēlandes putns-moa, kuru iznīcināja cilvēki. Moa bijis 2 reizes lielāks par cilvēku. Eiropieši valstī ieveduši briežus, kazas, cūkas, suņus, kaķus.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация