Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:419153
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 21.09.2016.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  16.gs. Lutera tēls    4
  17.gs. Lutera tēls    5
  18.gs. Lutera tēls    6
  19.gs. Lutera tēls    8
  20.gs. Lutera tēls    9
  21.gs.Lutera tēls    11
  Nobeigums    12
Фрагмент работы

Nobeigums
Šajā darbā apskatīju dažādo cilvēku viedokļus par Mārtiņu Luteru, sākot jau ar 16.gs. līdz pat 21.gs. Luters ir ļoti spilgta, vēsturiska personība, par kuru zina un runā visa pasaule. Te var ļoti labi saprast cik lielā mērā, gadsimtiem ejot, mainās cilvēku domāšana par dažādām lietām, konkrētāk, par Luteru un kristīgo mācību. Šajā darbā parādīju to kā jau 16.gs. cilvēks novērtēja vai nopela Lutera ar tā laika cilvēku iemesliem. Šeit parādās jau arī cilvēku daba, kas nosoda cilvēku tikai tāpēc, lai pats nezaudētu savu ietekmi vai reputāciju, nevis tāpēc, ka tiešām tā domā, kā runā. Protams, ne tikai par to ir runa. Daudzi viedokļi par Luteru šeit ir ļoti objektīvi un pamatoti. Domas par Luteru šeit parādītas gan no reliģisku cilvēku skatījuma, gan arī laicīgu.
Darbu rakstot, vēl vairāk pārliecinājos, ka runājot par Luteru, nevar nerunāt arī par luterisko baznīcu un katoļu baznīcas reformāciju 16.gs., to nošķirt nav iespējams, jo Luters un viņa dzīve ir vislielākajā mēra tikai vienīgi par un ap to, tāpēc uzskatu, ka ir pilnīgi bezjēdzīgi runāt par Luteru neiesaistot šīs lietas.
Darbs parāda, ka Luters ir daudz pētīts, it īpaši, sākot ar 20.gs., taču tas parāda arī to, ka vēl ir tik daudz kas pētāms un, lai izprastu Luteru un spētu to pareizi izskaidrot mūsdienu sabiedrībai, it īpaši, neticīgajiem, tas arī ir jādara.
Ar katru gadsimtu Luteram tika pievērsta arvien lielāka uzmanība, tas tā arī turpināsies, ne velti Luters ir cilvēks par kuru līdz šim uzrakstītas visvairāk grāmatas. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация