Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:421125
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 05.01.2016.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Manuprāt, Freidu varētu uzskatīt par sapņu analīzes aizsācēju, bet viņa teorija aprobežojas ar to,ka cilvēks sapņo to, ko viņš vēlas. Savukārt Jungs daļēji turpinot Freida iesākto, visu apraksta daudz detalizētāk, „ielien” dziļāk cilvēka būtībā, apraksta ceļu uz cilvēka garīgo attīstību. Mūsdienās lielākoties sapņi tiek skaidroti pamatojoties uz Karla Gustava Junga pētījumiem. Junga pētījumi ir plašāki, viņa teorijas par arhetipiem, kolektīvo zemapziņu, viņa sapņu interpretācija savā veidā pārveidoja psiholoģijas zinātni. Psiholoģijas zinātne tika padziļināta un tā kļuva pieejamāka parastiem cilvēkiem. Nav apšaubāms, ka abiem šiem vīriem, Freidam un Jungam, ir liela ietekme mūsdienu psiholoģijā. Viņi abi ir devuši lielu ieguldījumu sevis izzināšanai ar sapņu palīdzību. Teorijas atšķiras, bet tādēļ katrs pats individuāli var izlemt, kura teorija viņu piesaista labāk.
Nedaudz citādāka pieeja sapņiem ir Viljamam Džojam, bet viņa teorijā ir manāmas dažas Karla Gustava Junga teorijas iezīmes. Džojs uzskata, ka peronības pārvētība ikvienam cilvēkam norit atšķirīgi. Nereti to iemesls ir fiziskas dabas draudi. Viljamu Džoju 1974.gadā skāra smaga slimība, kuru viņš uzskata par savu pārvērtību ceļojumu sākumu. Šajā personības pārvērtību ceļojumā ļoti svarīga loma bija tieši sapņiem. Viņš nosapņoja, ka viņam jāuzraksta grāmata un tā arī izdarīja, izdodot grāmatu „Džoja ceļš”. Džojs īpaši uzsvēra, ka ir svarīgi nevis vienkārši saprast sapni, bet gūt dziļāku izpratni par sevi, lai turpmāk varētu turpināt sapņu skaidrošanu. Šī doma ir līdzīga Junga uzskatiem. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация