Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:427042
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 17.01.2014.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Gan pirmajā, gan otrajā lēmumu pieņemšanas procesā nozīmīga ietekme bija grupas dalībniekiem ar līdera statusu. No 7 grupas dalibniekiem, 3 grupas dalībniekiem bija acīmredzamais līdera statuss. Darba grupu rezultāts bija atkarīgs no līdera viedokļa. Pirmajā situacijā, dažie grupas dalībnieki, kam nebija līdera pozīcijas, pat nepiedalījās diskusijā vai ļoti ātri piekrita vairākuma viedoklim. Iemesls tam varētu būt vai nu vienaldzība, slinkošana (no tā, kāds galds tiks pasūtīts darba apstākļi un organizēšana netiks mainīti, mani tas neskar, tā kā man vienalga) vai jautājuma nepārzināšana, nepietikošā dalīšanā ar svarīgu informāciju.
Otrajā situācijā, kad pieņemtais lēmums attiecās uz visu grupas dalībnieku darba pienākuma veikšanas procesu, bija manāma arī to grupu dalībnieku iesaistīšana un viedokļu izteikšana, kam nav līdera statusa. Bet galējā lēmuma pieņemšanā, lielāka ietekme bija līderu viedoklim. Tie, kas nebija līderu starpā, varēja oponēt līderim tikai pamatojot savu viedokli ar likuma pantu vai citas normas palīdzību. Bet, gadījumā, kad tika apsriests strīdīgs jautājums un dialogs notika tieši starp vienu dalībnieku ar līdera pozīciju un otru, bez līdera pozīcijām, tad diskusijā uzvarēja tik un tā dalībnieks ar līdera pozīcijām, jo viņš bija daudz pārliecinošāks un runātspējīgāks, kaut gan no juridiska viedokļa taisnība bija gan vienam gan otram. Situācijā, kad tika lemts jautājums par mēbeles iegādi, dažiem grupas dalībniekiem netika dota iespēja izteikt savu viedokli. Sadursme sanāca starp 2 dalībniekiem ar līdera pozīcijām. Pārejie grupas dalībnieki (tie, kas piedalījas diskusijā) atbalstīja viena dalībnieka viedokli. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,98 €
Комплект работ Nr. 1336799
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация